Anlık Bildirim

Takipçi artırma servisi, binlerce Instagram kullanıcısının şifresini sızdırdı

Instagram kullanıcılarının, takipçi kazanmak amacıyla kullandıkları Social Captain servisinde güvenlik açığı bulundu. Gelen haberlere göre binlerce kullanıcının şifresi ifşa olmuş durumda.

Takipçi artırma servisi, binlerce Instagram kullanıcısının şifresini sızdırdı Tam Boyutta Gör

Binlerce Instagram kullanıcısının kişisel bilgileri, Social Captain adlı bir sosyal medya takipçi hizmeti tarafından sızdırıldı. Sızan bilgiler kullanıcı adı ve şifreleri içeriyor.

Instagram'da açıklama yaptı

Social Captain, Instagram kullanıcılarının hesaplarını bu servise bağlayarak yeni takipçi kazanmalarına yardımcı oluyor. Sistemi kullanmaya başlayabilmek için, kullanıcılardan servise Instagram kullanıcı adı ve şifrelerini girmeleri isteniyor ve TechCrunch'ın haberine göre, Social Captain'ın bu verileri düz metin şeklinde saklamayı tercih ettiği yönünde.

Açıklanan bilgilere göre web sayfası kaynak kodunu Social Captain profil sayfalarında görüntüleyen herhangi bir kullanıcı, platforma bağlandığı sürece Instagram kullanıcı adını ve parolasını kolayca görebiliyor. İşleri daha da kötüleştiren ise herhangi birinin, sisteme giriş yapmadan kullanıcıların profillerine erişmesine izin veren bir güvenlik açığı olarak gösteriliyor. Bu da söz konusu hesabın şifresinin açıkça görüntülenebilmesi demek.

Takipçi artırma servisi, binlerce Instagram kullanıcısının şifresini sızdırdı Tam Boyutta Gör

İsmini vermek istemeyen bir güvenlik araştırmacısının, kanıt olarak TechCrunch'a binlerce kullanıcının şifresinin de yer aldığı bir elektronik tablo gönderdiği belirtiliyor. Instagram ise, Social Captain sitesinin kullanıcı bilgilerini yanlış bir şekilde sakladığına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı: "Araştırıyoruz ve uygun önlemleri alacağız. İnsanları asla bilmedikleri veya güvenmedikleri kişilere şifrelerini vermemeleri için uyarıyoruz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4557 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
instagram, social captain ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim