Anlık Bildirim

Ekran kartlarını yakan 12VHPWR konektörünün ömrü kısa sürdü: İşte yeni konektör

Nvidia GeForce RTX 40 serisinde yanma ve erime sorunlarına neden olan 12VHPWR konektörü PCI-SIG dokümanlarında ortaya çıkartılan yeni bir tasarımla değiştirilecek.
Ekran kartlarını yakan 12VHPWR konektörü değişiyor! Tam Boyutta Gör
İlk olarak Nvidia, GeForce RTX 40 serisi ekran kartlarıyla birlikte 12VHPWR konektörünü (16 pinli) kullanmaya başlamıştı. Yeni nesil güç soketleri yüksek miktarda enerjiyi daha küçük alan içerisinde taşımayı hedefliyordu. Ancak çok geçmeden azımsanmayacak kadar 16 pinli soketlerin yandığına ve eridiğine dair raporlar ortaya çıkmıştı. Şimdi ise görünüşe göre 12VHPWR standardı 12V-2x6 PCIe 6.0 olarak bilinen yeni bir tasarımla değiştirilecek.

Daha güvenli ve verimli olacak

Ekran kartlarını yakan 12VHPWR konektörü değişiyor! Tam Boyutta Gör
PCI-SIG'den gelen belgeler, şirketin PCIe Base 6.0'ı güncelleyen ve yeni ATX 3.1 standardına uyan 12V-2x6 konektör için tasarım hazırladığını gösteriyor. Konektör bir kez daha 600W'a kadar güç sunacak şekilde tasarlanacak ve PCIe yuvası üzerinden 75W daha güç sağlanabilecek. Değişen şey, daha önce 600W'ın GPU'nun erişebileceği tüm sınır olmasıydı, ancak CEM 5.1 spesifikasyonu ile bu aynı zamanda PCIe yuvası gücünü GPU'ya tahsis ediyor. Bunun yanında 12V-2x6 konektör 12VHPWR konektörlerle geriye dönük olarak uyumlu olacak.

Belgelerde ayrıca iki özel 12V-2x6 PCIe 6.0 tasarımından bahsediliyor ve bunların Astron yerine NTK kablolarla kullanılma ihtimali bulunuyor. Ancak bir kez daha, bu yeni kabloların bağlantı yerlerinden mevcut konektörler gibi bükülmemesi gerekiyor gibi görünüyor. Spesifikasyonlar henüz PCI-SIG tarafından son haline getirilmediği için konektörü yakın zamanda kesinlikle göremeyeceğiz ancak mevcut bilgiler ışığında 2025'te gelecek yeni nesil kartlarda 12VHPWR'ye nihayet veda edeceğiz gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Çekilen güç artarken kablo çapını küçültmek ve haberleşme portunu (4 pin) 12 pinin yanına entegre etmek tam bir mühendislik faciasıydı. Bu tasarımı SMPS (Switch...
Yorumu gör »
showstopper41
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7543 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pci sig, 12VHPWR ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim