Anlık Bildirim

Elon Musk'a şok: Yakında Twitter'a soruşturma açılabilir

Verdiği kararlarla ve sergilediği davranışlarla tüm dünyanın dikkatini çeken Elon Musk, Twitter'ın soruşturulmasına neden olmak üzere. 7 senatör Federal Ticaret Komisyonu ile iletişime geçti.
Twitter Tam Boyutta Gör
Demokrat Parti'de görev alan 7 senatörün ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile kontak kurduğu ve bir mektup kaleme aldığı öğrenildi. Bu mektupta Twitter'ın soruşturulması isteniyor.

 

Elon Musk ve Twitter neden soruşturulmak isteniyor?

Sputnik tarafından yayımlanan ilgili haberde FTC'ye yazılan mektupta Twitter'ın FTC ile imzaladığı uzlaşma kararındaki maddeleri ihlal edip etmediğinin denetlenmesi istendiği belirtildi.

Ayrıca Twitter'ın kullanıcıların çıkarlarına uygun bir şekilde hareket edip etmediği meselesinin de senatörler tarafından FTC'ye iletilen soruşturma talebinin bir parçası olduğu öğrenildi.

Elon Musk Tam Boyutta Gör
Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınması FTC'nin endişeye kapılmasına sebep olmuştu. Bu şirkette birçok kişiyi kovan, yönetim kadrosunu temizleyen ve kendisini tek yetkili ilan eden Musk için yazılan mektupta şu sözlere yer verildi:

"Son haftalarda Twitter'ın yeni patronu Musk, platformun güvenilirliği ve güvenliğinin altını oyan telaşlandırıcı adımlar attı. Ayrıca Musk, dolandırıcılık ve tehlikeli kişilerce istismar edileceğine dair açık uyarılara rağmen yeni özellikler getirdi."

Popüler sosyal medya markasının güvenlik ve gizlilik konularında attığı adımları gayet iyi bilen bazı üst düzey yöneticilerin Twitter'da çalışmayı bırakması FTC yetkililerinin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştu. Gözler FTC'nin senatörlerin mektubuna vereceği cevapta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim