Anlık Bildirim

Elon Musk’a şok soruşturma

Geçen yıl Twitter üzerinde yaptığı anket sonucunda hisselerini satan Elon Musk’ın başı dertte. Anket öncesinde bilgi sızdırıldığı ve yüksek fiyattan hisse satıldığı iddia ediliyor. 

Elon Musk Tam Boyutta Gör

Bugüne kadar gerek kripto para dünyasında gerekse finans dünyasında manipülasyonlarıyla sık sık gündeme gelen Elon Musk, soruşturmalardan da kurtulamıyor. Menkul Kıymetler Komisyonu ünlü iş adamına yeni bir soruşturma açtı.

Elon Musk’a soruşturma

Komisyon Elon Musk’a bu kez insider trading suçlaması yapıyor. Yani şirket içerisindeki gizli gelişmeleri dışarıya sızdırarak üçüncü şahısların menfaat sağlamasına yol açıyor.

Suçlama kapsamında Musk’ın abisi Kimbal Musk’ın şirket içerisindeki son gelişmeleri haber alarak hisse satışı yaptığı iddia ediliyor. Hatırlanacağı üzere Elon Msuk geçen yıl Twitter üzerinde bir anket yapmış ve sonuca göre de hisse satmıştı. Kimbal Musk’ın bu olayın hemen öncesinde 88500 adet hisse sattığı not düşülmüş. Böylece Elon Musk adil ticaret ilkelerini çiğnemiş oluyor.

Daha önce de Elon Musk’ın Twitter üzerinde firmayı borsaya kapatma manipülasyonu yapması suçlamasıyla komisyonda soruşturma açılmıştı. Haliyle Musk ve komisyon arasındaki gerilim de artıyor. Musk ise komisyonu kendisine taciz kampanyası yürütmekle suçluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim