Anlık Bildirim

Epic Games: "App Store kâr marjı %78 seviyesinde"

Epic Games mahkemeye sunduğu evrakta Apple’ın tekelci zihniyeti nedeniyle App Store abonelik ve satışlarından yüzde 78 gibi rekor seviyede kâr marjı elde ettiğini iddia ediyor.

Epic Games: 'App Store kâr marjı %78 seviyesinde' Tam Boyutta Gör

Epic Games ve Apple arasında mağaza gelirlerinin paylaşımı ile başlayan tartışma mahkemede bitmişti. İki taraf birbirini farklı konularda suçlarken çok ilginç bilgiler de ortaya saçılmaya devam ediyor. 

Kâr marjı rekor düzeyde

Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın Android için de bir iMessage versiyonu planladığı ancak sonradan vazgeçtiği gündeme gelmişti. Şimdi ise App Store kâr marjının tablolara yansıyandan daha fazla iddia ediliyor. 

Epic Games adına bilirkişilik yapan Eric Barns yaptığı araştırmalarda mağaza kâr marjının aslında yüzde 77.8 olduğunu belirtiyor. 2018 yılında ise bu rakam 74.9 şeklindeymiş. Araştırmaların kaynağı ise Apple’ın Kurumsal Planlama ve Analiz grubu.

Apple son finansal tablosunda genel kâr marjını yüzde 42.5 olarak belirtmişti. App Store platformunu ise donanım satışlarını ateşleyecek bir araç olarak tanımlıyor. Bununla birlikte Epic Games çok yüksek marj oranlarını Apple’ın mağazadaki tekelcilik anlayışı ile elde ettiğinde ısrarcı. Bunu da dava dosyasına eklemiş. 

Apple bilirkişisi ise araştırmanın sadece bir iOS unsuruna dayanarak hazırlandığı için kar oranını yanlış çıkardığını iddia ediyor. Eğer tüm servis ve cihaz içerikleri göz önüne alınırsa kâr marjının normal seviyelerde olacağını belirtiyor. Bakalım mahkeme sürecinde daha ne tür bilgiler ile karşılaşacağız?
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim