Anlık Bildirim

Epic Games, Fortnite’ı Çin’den çekiyor

Amerikan oyun yapım ve geliştirme şirketi Epic Games, Çin’in teknoloji sektörüne olan baskıları sebebiyle popüler oyun Fortnite’ı Çin’den çekme kararı aldığını duyurdu.

ABD merkezli dev oyun şirketi Epic Games ve Çin merkezli şirket Tencent, popüler oyun Fortnite’ı Çin’den kaldırıyor. Yetkililer bu kararın verilmesine sebep olarak ülkenin teknoloji sektörüne yönelik büyük baskılarını gösterdi.

Epic Games Tam Boyutta Gör

Pekin, ekonomi üzerindeki kontrollerini sıkılaştırmak için teknoloji sektörüne düzenleyici kısıtlamalar getirmeye başlamıştı. Bu sebeple de birçok şirket ülkeden çekilme kararı almıştı. Microsoft’un iş ağı LinkedIn de geçtiğimiz haftalarda bu sebepler dolayısıyla Çin’den çekileceğini duyurmuştu.

Baskılar oyun sektörünü de önemli derecede etkilemişti. Eylül ayında yetkililer, Çin’de bulunan çocukların çevrimiçi oyun oynama sürelerine ‘oyun bağımlılığı’nın önüne geçmek için ciddi kısıtlamalar getirdiğini duyurmuştu. Buna ek olarak da oyuncuların kayıt olurken kimlik kullanmalarını belirten düzenlemeler getirmişti. Bu kararlar dev oyun şirketlerinin kârlarını etkilemiş ve hisse fiyatlarında düşüşlere yol açmıştı.

15 Kasım’da sunucular kapatılacak

Epic Games tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre de bu baskılar sebebiyle bir oyun daha ülkede faaliyetini durduracak. Yetkililer, 15 Kasım 2021’den itibaren Fortnite’ın Çin versiyonunun ülkeden kaldırılacağını duyurdu: “Fortnite China’nın Beta testi sona erdi. Sunucular yakında kapatılacak. 15 Kasım saat 11’de sunucuları kapatacağız ve oyuncular artık giriş yapamayacak.”

Fortnite China Tam Boyutta Gör

Bu karar, ‘aşırı şiddet’ içeren içeriklerin Çinli yetkililer tarafından denetlenmesi sebebiyle Çin pazarına özel olarak oluşturulan Fortnite China’nın test edilişinden sonra geldi. Oyunun Çin versiyonu 2018’de piyasaya sürülmüştü ancak ülkedeki yetkililer oyunlara yönelik baskısından dolayı Fortnite’a hiçbir zaman yeşil ışık yakmamıştı.

Aksiyon dolu bir nişancı oyunu olan Fortnite, ABD nüfusundan daha fazla bir oyuncu kitlesine sahip. 350 milyondan fazla oyuncusuyla dünyanın en popüler oyunları arasında üst sıralarda yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim