Anlık Bildirim

Eski Microsoft Edge tarayıcısı 13 Nisan’da kaldırılıyor

13 Nisan itibariyle yayınlanacak bir Windows 10 güvenlik yaması ile birlikte eski nesil Edge tarayıcısı kaldırılacak ve yoksa yerine Chromium tabanlı Edge sürümü kurulacak.

Eski Microsoft Edge tarayıcısı 13 Nisan’da kaldırılıyor Tam Boyutta Gör

Tarayıcı rekabeti Microsoft için iyi başlasa da özellikle açık kaynak projelerin devreye girmesi ile hüsrana dönüştü. Son olarak Chromium tabanlı Edge tarayıcısında karar kılan firma eski sürümü kaldırıyor.

13 Nisan son gün

İnternetin ilk yıllarında Internet Explorer ile rekabete katılan Microsoft özellikle Windows işletim sistemine entegre gelmesi sayesinde büyük bir alan kazanmıştı. 2000’li yılların ortalarında Firefox, Chrome, Opera gibi projelerin devreye girmesiyle Internet Explorer için zor günler başladı.

Rekabette yeni bir soluk olması amacıyla Windows 10 ile birlikte EdgeHTML motorunu temel alan Edge tarayıcısını kullanıma sunsa da yine beklenen gerçekleşmedi. Microsoft sonunda 2019 yılında radikal bir karar alarak Google Chromium projesine geçiş yaptı. Haziran ayında da Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısı kullanıma sunuldu.

Eski Microsoft Edge tarayıcısı 13 Nisan’da kaldırılıyor Tam Boyutta Gör

Hem kaynakların doğru ayrılması hem de kullanıcıların dağıtılmaması amacıyla firma önceki Edge tarayıcısını kaldırmaya hazırlanıyor. 13 Nisan itibariyle yayınlanacak bir Windows 10 güvenlik güncellemesiyle eski Edge tarayıcısı kaldırılacak ve Chromium tabanlı olan kurulacak.

Zaten 9 Mart tarihi itibariyle eski Edge tarayıcısı için güvenlik desteği sona erdirilecekti. Bu bakımdan sonunun yaklaştığı anlaşılıyordu. Sisteminde yeni Edge tarayıcısı olanlar için güncelleme sadece eski tarayıcıyı kaldıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28539 kez okundu.
43 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, edge chromium ve
2 etiket daha 13 april edge Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim