Anlık Bildirim

Facebook, Mesenger ve Instagram'a yeni özellikler getiriyor

Facebook, kişilerin veri güvenliğini arttırmak için artışta olan görüntülü, sesli sohbetlere uçtan uca şifreleme getiriyor. Mesenger ve Instagram DM'lerine ek güvenlik özellikleri eklenecek.

Facebook, Mesenger ve Instagram'a uçtan uca şifreleme getiriyor Tam Boyutta Gör

Sosyal medya devi Facebook, Instagram DM’lerine ve Mesenger üstünden sesli veya görüntülü aramalarına uçtan uca şifreleme getirdiğini duyurdu. Şirket, Mesenger sohbetlerinde 2016 yılından itibaren uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıma sunsa da bu özellik varsayılan olarak kullanıcılara sunulmuyordu.

Facebook, Mesenger ve Instagram'a uçtan uca şifreleme getiriyor

Mesenger'da bulunan şifrelenmiş ''gizli konuşma'' özelliğine ek olarak ''gizli görüşme'' modunu arama özelliklerine ekleyen şirket, görüntülü sohbetlerin ve sesli aramaların günden güne arttığını belirtiyor ve mesenger üstünden günde 150 milyondan fazla görüntülü sohbet yapıldığını söylüyor.

Facebook, yeni getireceği özelliği, ''Uçtan uca şifrelenmiş bir görüşme sırasında mesajlarınızın ve çağrılarınızın içeriği, cihazınızdan alıcı kişinin cihazına ulaşana kadar korunur. Bu özellik, Facebook dahil başka hiç kimsenin gönderilenleri veya söylenenleri göremediği veya dinleyemediği anlamına geliyor'' olarak tanımlıyor.

Kaybolan mesajlar güncelleniyor

Kaybolan mesajlar özelliği de güncellenenler arasında yer alıyor ve kullanıcılar, artık kaybolan mesajların ya da fotoğrafların süresi 5 saniye ile 24 saat arasında belirleyebilecekler. Uçtan uca şifrelenmiş aramaların önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağı bildirilirken, Mesenger ve Instagram doğrudan mesajların yeni güvenlik özellikleri yetişkin gruplara sınırlı bir test olarak sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim