Anlık Bildirim

Facebook, “Metaverse” için 10.000 çalışan alacak

Sosyal medya devi Facebook, sanal bir evrenler oluşturmayı planlıyor. Bir “Metaverse” oluşturmayı planlayan şirket, bunun için Avrupa’da 10.000 yeni çalışan alacağını duyurdu.

Facebook sanal dünyalar oluşturacak Tam Boyutta Gör

Sosyal medya devi Facebook, sanal iş dünyaları oluşturmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. “Metaverse” isimli dijital bir dünya oluşturacağını açıklayan şirket, geçtiğimiz ağustos ayında sanal ofis uygulaması “Horizon Workrooms”u tanıtmıştı. 

Şimdi de şirketin “Metaverse” oluşturmak yeni bir adım attığı duyuruldu. Facebook, “Metaverse” inşası için Avrupa’dan 10.000 “yüksek vasıflı”  insanı işe alacağını yaptığı bir açıklamayla duyurdu. İşe alım süreci; Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, Polonya ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinde yapılacak. 


Sanal ve artırılmış gerçeklik kullanımını iş dünyasında artırmak isteyen şirket bu hareketini Avrupa teknoloji sektöründe bir “güvenoyu” olarak nitelendirdi. Şirket açıklamalarında Avrupa Birliği’nin konuşma özgürlüğü, mahremiyet ve şeffaflık gibi konularda ileride olduğunu söyleyerek buralardan “yüksek vasıflı” insan almayı planladığını ifade etti

"Metaverse birçok fırsatın önünü açacak" 

Son olarak şirket yaptığı açıklamalarda, bu hareketin önemine dikkat çekti: “Metaverse; yaratıcı, sosyal ve ekonomik birçok fırsata erişiminin önünü açma potansiyeline sahip. Avrupalılar da Metaverse’ü baştan şekillendirerek onun gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacak

10.000 yüksek vasıflı insan işe alınacak Tam Boyutta Gör

Teknoloji devinin zaten İrlanda’da bir sanal gerçeklik ofisi, Fransa'da da bir yapay zekâ araştırma laboratuvarı bulunuyor. Buna ek olarak da şirket, 2019 yılında Münih Teknik Üniversitesi ile ortaklık kurmuş ve yeni bir yapay zekâ etik araştırma merkezi kuracağını açıklamıştı. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim