Anlık Bildirim

Facebook sızıntısı 2019 yılına ait olabilirmiş!

Yaklaşık 533 milyon kişinin verilerini çaldıran Facebook siber saldırı olmadığını ve 2019 yılında rehber aktarım aracı üzerinden kullanıcıların bilgilerini kaptırdığını iddia ediyor.

Facebook sızıntısı 2019 yılına ait olabilirmiş! Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Facebook veri tabanından 533 milyon kişiye ait verilerin sızdırıldığı gündeme gelmiş ve ülkemizde de buna yönelik soruşturma açılmıştı. Facebook’un yaptığı açıklama ise saç baş yolduracak cinsten.

Aslında iki yıl önce çalınmış!

Facebook ürün yöneticisi Mike Clark teknoloji dünyasının gündemine oturan 533 milyon verinin çalınması olayının yeni olmadığını savunuyor. Aslında sızıntılar 2019 yılına ait ve sosyal ağ devinin bunu basınla paylaşmak için fırsatı olmamış.

533 milyon verinin veri tabanından değil de rehberdeki kişileri Facebook’a davet etmek için geliştirilen kişi aktarım aracı kullanılarak bizzat kullanıcıların kendilerinden elde edildiği iddia ediliyor.

Facebook 2019 yılında bu aracı geliştirerek sızmaların önüne geçmiş ve pek çok medya kuruluşuna da basın bülteni göndermiş. Ne var ki o dönem yapılan araştırmalarda Facebook’un böyle bir konudan bahsetmediği anlaşılmış.

Yani kısacası Facebook devasa veri sızıntısının siber saldırı olmadığını ve biraz da kullanıcıların kendisinden kaynaklandığını ima ediyor. Mike Clark bu verileri çalan kişilerin yakasını bırakmayacaklarını ve bu tür aktarım araçlarını da çok daha güvenli hale getireceklerini de sözlerine ekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8364 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, facebook 533 million hack ve
2 etiket daha facebook hack Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim