Anlık Bildirim

Facebook kripto cüzdanı Novi'yi yakın zamanda tanıtacak

Facebook'un kripto para projesi Novi hakkında son detaylar belli oldu. Novi nedir? Ne işe yarar? Detaylar haberimizde.

Facebook'un kripto para cüzdanı Novi nedir? Tam Boyutta Gör

Sosyal medya devi Facebook, yakında ‘Novi Digital Wallet’ adlı kripto para cüzdanını tanıtacağını ve cüzdanın Diem Blockchain ağına bağlanacağını duyurdu.

Facebook'un finansal hizmetler şefi ve Diem'in Yönetim Kurulu Üyesi David Marcus, mevcut nakite dayalı ekonominin 1,7 milyar insanı “bankasız veya yetersiz” bıraktığını ve sürecin son derece yavaş olduğunu savundu:

“Değişim çok gecikti. Öyle ya da böyle gerçekleşecek. Novi piyasaya çıkmaya hazır. Daha ucuz, birlikte çalışabilir, daha erişilebilir dijital ödemelerin faydalarını sunmayı geciktirmenin mantıksız olduğunu düşünüyoruz.”

Diem programının başlangıçta 2021'in ilk yarısında başlatılması planlanmıştı ancak Facebook'un sürekli hükümet incelemesi nedeniyle ertelendi.

Sabit coin olarak piyasaya sürülecek

Önceki adı Libra olan Diem, dijital cüzdana eklenen parayı dijital para birimine dönüştüren ve dünya çapında gönderilmesini kolaylaştıran bir Stablecoin’dir.

Facebook, bir ödeme platformu olarak şimdiden 55 para biriminde 100 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirmiş durumda.
Yaygın kripto para mitlerini çürütmeye çalışan Marcus, “Dijital varlıkların tanım gereği anonim olduğu yanlış bir kanıdır.” diyor.
Marcus’a göre şirket, düzenleyicilere uymaya çalışıyor. “Yüksek kaliteli ve istikrarlı bir kripto para tasarlama ve inşa etme yolculuğunda ortaya çıkan her meşru endişeyi ele alıyoruz.”

Diğer yandan Diem’in cüzdanı Novi’nin de bir blog gönderisinde Novi’nin neredeyse tüm ABD eyaletlerinde onaylandığını belirtti. Facebook’un Diem ve Novi için henüz bir lansman tarihi vermediğini belirtelim. Fakat bu gelişmeler ışığında çok uzak gözükmüyor
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim