Anlık Bildirim

Facebook, ünlülere yönelik cinsel tacizleri platformlarından kaldıracak

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, yaptığı yeni bir açıklamada Instagram ve Facebook gibi platformlarda bulunan ünlülere yönelik cinsel saldırı içeren içerikleri kaldıracağını duyurdu.

Facebook, platformlarında yaşanan siber zorbalık ve taciz içeren içeriklere yönelik yeni politikalar çıkarmaya devam ediyor. 

Instagram ve Facebook'taki tacizler kaldırılacak Tam Boyutta Gör

Sosyal medya devi, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, zorbalık ve taciz politikalarına yönelik bir güncellemenin parçası olarak; ünlüler, politikacılar, içerik üreticileri ve “istemeden” ünlü olmuş kişiler dahil olmak üzere kamuya mal olmuş kişilere yönelik “ağır cinsel saldırı” içeren içerikleri kaldıracağını duyurdu.

Dev şirket zaten ünlülere yönelik bazı içerikleri kaldırıyordu. Yapılan yeni açıklamaya göre bu içeriklerin kapsadığı alanlar daha da genişleyecek. “Ağır cinsel taciz” içeren tüm içerikler Instagram, Facebook gibi platformlardan kaldırılacak. 

Yetkililere göre, tanınmış bir kişiyi cinselleştirmeye adanmış profiller, sayfalar, gruplar ve etkinlikler; aşağılayıcı, cinsellik içeren photoshoplu görüntüler ve çizimler, tanınmış insanların hesabına yönelik yapılan cinsel içerikli yorumların hepsi kaldırılacak.

Facebook’un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis tarafından çarşamba günü yapılan bir açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu tür saldırılar halk tarafından tanınmış kişilerin görünüşüne yönelik olduğu için ve önemli bir zarara yol açtığı için bu değişiklikleri alma kararı aldık.” 

Şirket buna ek olarak, gazeteciler ve insan hakları savunucuları gibi “istemeden” kamuya mal olmuş kişilere yönelik daha fazla korumalar sağlayacağını ifade etti. Davis bununla ilgili, “Şöhret her zaman bir seçim değildir, özellikle kadınlar, beyaz olmayan insanlar gibi kişiler zorbalık ve taciz edilme riskine çok daha fazla sahiptir” ifadelerini kullandı. 

Facebook ve Instagram eleştiri altındaydı Tam Boyutta Gör

Eleştirilerin ardından bu kararlar alındı

Facebook’un genişletilmiş taciz karşıtı politikaları, şirketin zararlı davranışları ve yanlış bilgileri engellemek için yeterince çaba sarf etmediğini belirten eleştirilerin ardından geldi. Geçtiğimiz günlerde bir şirket çalışanı Facebook’un genç kızlara zarar verdiğini, şirketin kâr almayı güvenlikten daha önde tuttuğunu söylemişti. Bundan önce de Facebook’un insan tacirleri tarafından kullanılan bir platform olduğu ortaya çıkmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim