Anlık Bildirim

Instagram, gençleri zararlı içeriklerden uzaklaştırmak için “mola verme” özelliği getiriyor

Facebook tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, gençlerin zihinsel sağlığının korunması için popüler sosyal medya platformu Instagram’a “mola verme” özelliği geliyor.

Facebook son zamanlarda Instagram’ın gençlerin zihinsel sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle eleştiri altındaydı. Şirketin küresel ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg, bu durumla mücadele için yeni yöntemlere başvurmaya başlayacaklarını açıkladı.

Instagram'a gençleri korumak için 'mola verme' özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Clegg tarafından pazar günü yapılan bir açıklamada Instagram’ın gençleri zararlı içeriklerden uzaklaştırmak için yeni önlemler almaya hazırlandığını belirtti. Başkan yardımcısının CNN’e verdiği röportaja göre popüler sosyal medya platformuna gençleri zararlı içeriklerden koruyacak “mola verme” özelliği geliyor.

“Önemli bir fark yaratacak”

Clegg açıklamalarında şunları söyledi: “Önemli bir fark yaratacağını düşündüğüm birkaç şey tanıtacağız. Sistemimiz, bir gencin aynı içeriğe tekrar tekrar baktığını gözlemlediğinde ve bu içeriğin zararlı olduğunu tespit ettiğinde kullanıcıyı “dürterek” başka içeriklere yönelmesini sağlayacak. Bunun yanı sıra da Instagram’da uzun zaman geçiren gençlere “mola vermesini” söyleyeceği bir özellik de kullanılmaya başlayacak.”

Başkan yardımcısı bu yeni özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir zaman vermedi. The Verge’e göre bir Facebook temsilcisi özelliklerin henüz test edilmeye başlamadığını, yakında test edilmeye başlanacağını ifade etti.

Instagram'a gençleri korumak için 'mola verme' özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Facebook daha önce de bu tarz önlemleri platformlarına getirmeyi planladığını duyurmuştu. Ağustos ayının sonunda yapılan bir açıklamada, Instagram’ı gençler için daha güvenli yapmak amacıyla platforma “doğum günü zorunluluğu” geleceği belirtilmişti.

Facebook son günlerde gençlere zarar verdiği gerekçesi ile ateş altındaydı. Bu eleştiriler, eski bir Facebook çalışanı olan Francis Haugen’in şirket içi bir araştırma sonucunda Instagram’ın gençlere, özellikle genç yaştaki kızlara, ciddi bir şekilde zarar verdiğini söylemesinin ardından artmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim