Anlık Bildirim

Fairphone'dan üst düzey gizlilik sunan /e/ işletim sistemine sahip akıllı telefon

Minimum çevresel etki ile tasarlanmış ve üretilmiş akıllı telefonlar geliştiren Hollanda merkezli Fairphone, Mayıs ayı başında /e/ işletim sistemi çalıştıran modelini piyasaya sürecek.

Fairphone'dan üst düzey gizlilik sunan /e/ işletim sistemine sahip akıllı telefon Tam Boyutta Gör

Kendisini en az çevresel etkiye sahip akıllı telefon üreticisi olarak konumlandıran Hollandalı şirket Fairphone, sahiplerine tam manasında bir gizlilik sağlayacak olan yeni akıllı telefon modelini piyasaya süreceğini duyurdu.

Şirket, amiral gemisi akıllı telefon modeli Fairphone 3'ün /e/ işletim sistemini çalıştıracak özel bir sürümü olacak cihazla ilgili bazı detaylar da verdi. Potansiyel akıllı telefon alıcıları arasında bir anket gerçekleştirdiğini iddia eden Fairphone, kullanıcıların sunulan seçeneklerden /e/ işletim sistemini seçtiklerini belirtti.

Fairphone'dan üst düzey gizlilik sunan /e/ işletim sistemine sahip akıllı telefon Tam Boyutta Gör

6 Mayıs tarihinde satışa çıkacak

Söz konusu işletim sistemi Android AOSP tabanlı ve akıllı telefonun dış dünyayla hangi bilgileri paylaşacağını kontrol etmek için tasarlanmış birçok yerleşik işleve sahip. En önemli özelliği ise Google hizmetlerinden mahrum olması.

Yaratıcısı, Mandrake / Mandriva Linux ve Ulteo'nun yaratıcısı Gaël Duval olan /e/ işletim sisteminin, özel yazılıma ihtiyaç duyanlara yönelik geliştirildiğini ve ortalama kullanıcılar için uygun olmayan bir işletim sistemi olduğunu da belirtmek gerek. Cihazın, Android işletim sistemi ile birlikte gelen Fairphone 3 modelinden 30 avro daha pahalı olacağı ve 480 avro fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtilmiş. Akıllı telefon 6 Mayıs tarihinde raflara çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim