Anlık Bildirim

ABD ilk elektrikli Polis aracına kavuştu

ABD Homeland Security departmanı ilk elektrikli kolluk aracı kullanan federal kurum haline geldi. Yeni Ford Mustang Mach-E elektrikli araçlar Polis arabası olarak kullanılacak. 

Ford Tam Boyutta Gör

Kamu kurumlarında ihtiyaç olan ulaşım araçlarının alınması esnasında ortaya çıkan dev bütçe bir yana, kullanım süresince gerekli olan yakıt masrafı da ayrı bir dev bütçe gerektiriyor. ABD federal kurumları bu konuda önemli bir adım attı.

İlk elektrikli Polis aracı

İçişleri Bakanlığı olarak tanımlayabileceğimiz Homeland Security ülkenin en büyük araç filosuna sahip kurumu. 50 binden fazla aracı olan DHS yine ülkede ilk kez tam elektrikli araçlara yer veren kurum oldu.

ABD hükümeti 2050 yılında sıfır karbon emisyonu hedefi koymuştu. DHS de önümüzdeki yıllarda araç filosunun yüzde 60’ını elektrikli olanlarla değiştirmeyi planlıyor. İlk elektrikli Polis aracı da bunun bir parçası.

Ford Mustang Mach-E elektrikli araç modelleri belki de en zor testlerinden birine girmiş olacak ancak Ford kendisinden emin. Araçların yüksek hızlara dayandığı, off-road manevra kabiliyetinin yüksek olduğunu ve özel teknik dokunuşlara sahip olduğu belirtiliyor. Diğer taraftan özellikle devriye görevlerinde çabukluk önemli olduğu için yakıt dolumu yerine uzun süreli şarj seanslarının nasıl etkisi olacak merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim