Anlık Bildirim

Fransa, radyasyon azaltıcı iPhone 12 güncellemesini test ediyor

Apple, iPhone 12'deki radyasyon seviyesini azaltmayı amaçlayan güncellemeyi Fransız yetkililere gönderdi. Bakanlık şu anda güncellemenin aşırı radyasyonu kontrol altına alıp almadığını inceliyor.

Fransa, radyasyon azaltıcı iPhone 12 güncellemesini test ediyor Tam Boyutta Gör

Fransa bu ayın başlarında elektromanyetik radyasyona maruz kalma sınırlarının ihlal ettiği gerekçesiyle iPhone 12'nin satışını yasaklamıştı. Reuters'in servis ettiği habere göre hükümet yetkilileri Apple'ın aşırı radyasyonu kontrol altına almak için hazırladığı yazılım güncellemesini incelemeye başladı.

Fransa'nın Dijital Bakanlığı cihazın yaydığı elektromanyetik radyasyonun Avrupa Birliği'nde kabul edilebilir sınırlar içinde olduğunu belgelemek istiyor. Ancak yapılan testler bağımsız kuruluşlar tarafından onaylanana kadar iPhone 12'nin satışı askıda kalacak.

Fransa, radyasyon azaltıcı iPhone 12 güncellemesini test ediyor Tam Boyutta Gör

Geri çağrılma olasılığı var

Buna ek olarak Fransız hükümeti, sorunun tatmin edici bir şekilde çözülmemesi halinde, hali hazırda satılmış olan tüm iPhone 12'lerin geri çağrılması olasılığını da göz ardı etmiyor. Şirket içi testlerde güncellemenin işe yaradığını söyleyen Apple tarafı ise şu an için bakanlığın vereceği kararı beklemeye başlamış durumda.

Fransa'nın fazla radyasyon yaydığı gerekçesiyle iPhone 12 satışlarını yasaklaması diğer ülkeleri de harekete geçirmişti. Belçika cihazın potansiyel sağlık risklerini yeniden değerlendireceğini açıkladı. Almanya ve Hollanda da konuyu yakından takip eden ülkeler arasında yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim