Anlık Bildirim

Gmail, spam mailler için yapay zeka özelliğini devreye sokuyor

Gmail için hazırlanan yeni özellikle birlikte e-posta servisi artık çok daha akıllı. Gmail önemsiz e-postalara karşı savaşı kazanmak için yapay zekalı spam algılama özelliğini devreye alıyor.
Gmail, spam mailler için yapay zeka özelliğini devreye sokuyor Tam Boyutta Gör
Gmail'in son güncellemesi, kullanıcıları istenmeyen önemsiz postalardan korumak için yapay zeka destekli spam algılama özelliğini sunuyor. Arama devine göre bu güncelleme yalnızca kullanıcı güvenliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda spam tespit oranını da önemli ölçüde geliştiriyor.

Gmail, spam e-postalara karşı artık daha güvenli

Dünyanın en popüler e-posta hizmeti, son yıllardaki en önemli güncellemesini hayata geçirdi. Gelişmiş yapay zeka aracılığıyla spam mail gönderenleri alt etmeyi amaçlayan Gmail, artık RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer) adı verilen yeni bir metin sınıflandırma sistemine sahip. Bu yeni spam tespit teknolojisi, spam gönderenler tarafından geleneksel filtreleri atlamak için kullanılan yaygın bir taktik olan metin manipülasyonlarına karşı etkin rol oynayacak. Spam e-posta gönderenler genellikle spam korumasından kaçınmak için özel karakterle, emojiler ve diğer teknikleri kullanıyorlar.

Gmail, spam mailler için yapay zeka özelliğini devreye sokuyor Tam Boyutta Gör
Bu manipülasyonlar genellikle standart alfabe harflerine benzeyen karakterler olan homoglifleri içeriyor, dolayısıyla geleneksel spam filtrelerinin bunları tespit etmesi zorlaşıyor. Google tarafından geliştirilen RETVec bu zorluğun üstesinden geliyor. Yeni özellik yalnızca karakter tanımaya dayanmak yerine görsel benzerliği kullanan 200.000 parametreli bir makine öğrenim modeli kullanıyor.

Yeni yaklaşım, Gmail'in aldatıcı taktikler kullanan e-postaları anlamasını ve filtrelemesini sağlayarak spam ve kimlik avı girişimlerini engelleme becerisini önemli ölçüde geliştiriyor. Google'a göre, RETVec'in kullanıma sunulması spam tespit oranlarını %38 oranında artırdı ve hata oranını %20 oranında düşürdü. Böylece, kullanıcıların gelen kutularında spam görme olasılığı azaldı ve yanlışlıkla spam olarak işaretlenen önemli, gerçek e-postaları kaçırma olasılıkları azaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim