Anlık Bildirim

God of War Ragnarok yaklaşık 5 kat daha fazla maliyetli

Sony’nin amiral gemilerinden God of War Ragnarok oyunu maliyet konusunda da amiral gemisi. 200 milyon doları geçen maliyet Hollywood yapımlarını da sollamış durumda. 
God of War Ragnarok Tam Boyutta Gör
Oyun dünyasının en çok beklenen ve en çok satan yapımlarından God of War Ragnarok sektörün geldiği son noktayı da gözler önüne seriyor. Bir dönem gişe filmlerine özel olan devasa yapım bütçeleri artık oyunlar için de geçerli.

God of War Ragnarok ne kadar mal oldu?

Gelişen oyun motorları, görsel teknolojiler, yeni nesil konsollar derken oyunların geliştirilme süreci ve haliyle maliyetleri de artıyor. Öyle ki amiral gemisi oyun serileri artık Hollywood yapımlarından daha fazla maliyet gerektiriyor.

Yapılan açıklamaya göre God of War Ragnarok geliştirme süreci 200 milyon dolara mal oldu. God of War III oyununda bu rakam 44 milyon dolar civarındaydı ve neredeyse 5 kata yakın bir maliyet artışı görülmüş.

Elbette bu denli iddialı bir oyun için maliyetler makul görülebilir ancak bunun yansıması oyunculara oluyor. Stüdyoların oyun fiyatlarını 70$ ve hatta 80$ üzerine çıkarmasının en büyük sebebi bu. God of War Ragnarok sadece son çeyrekte 11 milyon sattı ve PS bölümünün 10 milyar dolarlık gelirine katkı sağladı ancak maliyetlerin burada duracağını düşünmek safdillik olur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8621 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
god of war ragnarok, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim