Anlık Bildirim

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, gişede iddialı bir açılış yaptı

Pek çok ülkede 29 Mart'ta gösterime giren Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, vizyondaki ilk hafta sonunda izleyicilerden büyük ilgi gördü ve gişede beklentilerin üzerinde bir açılış yaptı.
Godzilla x Kong gişede beklentileri aştı Tam Boyutta Gör
Godzilla ve King Kong'u bir kez daha aynı filmde buluşturan Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire), geçtiğimiz günlerde pek çok ülkede vizyona girdi. Serinin bir önceki filmi Godzilla vs. Kong'un da yönetmeni olan Adam Wingard'ın imzasını taşıyan film, özellikle eleştirmenler tarafından pek beğenilmedi. Ancak bu kötü yorumlara rağmen film gişede oldukça etkileyici bir açılış yaptı.

Godzilla ve Kong vizyona girmeden önce, filmin ilk hafta sonunda Kuzey Amerika'da 50-55 milyon dolar hasılat yapması bekleniyordu. Ancak Monsterverse evreninin yeni filmi bu beklentilerin çok üzerine çıktı ve ilk hafta sonunda Kuzey Amerika'da 80 milyon dolar hasılata ulaştı.

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Dünya Genelinde 194 Milyon Dolar Hasılat Yaptı

Üstelik filmin başarısı Kuzey Amerika'yla da sınırlı kalmadı. Diğer pazarlarda da sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılanan film, dünya genelinde 194 milyon dolar hasılat yaptı. Bu da Yeni Krallık'ı 2023'ün en iyi çıkış yapan üçüncü filmi yapıyor. Bu yıl sadece Dune: Part Two ve Kung Fu Panda 4 daha yüksek rakamlarla açılış yaptı.

Yeni Krallık, MonsterVerse evreninin ise en iyi açılış yapan ikinci filmi oldu. Kuzey Amerika'da 93 milyon dolarla açılış yapan Godzilla dışında hiçbir Kong ya da Godzilla filmi 80 milyon dolara ulaşamamıştı.

Şimdi asıl merak konusu olan filmin sonraki haftalarda bu performansını koruyup koruyamayacağı. Çünkü kötü yorumların ilk hafta sonu üzerindeki etkisi düşük olsa da sonraki günlerde bu düşük puanlar izleyicileri filmden uzak tutabiliyor. Öte yandan izleyici puanlarının eleştirmenlere göre daha yüksek olması, bu kötü yorumların etkisini azaltabilir. Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'un sonraki haftalarda nasıl bir performans sergileyeceğini bekleyip göreceğiz. Film, ülkemizde 5 Nisan'da vizyona girecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim