Anlık Bildirim

Google'dan büyük temizlik: Android temizleme programları kaldırılıyor!

Google, Play Store'da kullanıcı güvenliğini tehlikeye atan uygulamaları kaldırmaya devam ediyor. Son olarak Android temizleme programı olarak geçen "cleaner" etiketli bazı uygulamalar kaldırıldı.
google play store android temizleme programları kaldırılıyor Tam Boyutta Gör
Google, belli aralıklarla Play Store’da potansiyel olarak tehlikeli uygulamaları tarayıp mağazadan kaldırıyor. Yakın zamanda, 10 milyondan indirmesi olan SD Maid dahil birkaç Android temizleme programları kaldırıldı. Peki, bu uygulamalar hangi nedenle kaldırıldı?

Android temizleyici uygulamalar kaldırıldı

SD Maid uygulamasının Google’ın Stalkerware politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığı belirtildi. Ancak, geliştirici kullanıcı gizliliğini ve verilerini gizlice takip etmeyi sağlayan bir özellik bulunmadığını iddia ediyor. Hatta SD Maid’in kaynak kodu GitHub üzerinden herkese açık. Fesih nedeni tam olarak; Google’ın geliştiricinin hesabında yüksek risk veya kötüye kullanım modeli tespit etmesi ve Google Play Geliştirici Dağıtım Sözleşmesi Bölüm 8.3/10.3 uyarınca bu işlemi uygulaması.

Uygulama geliştiricilerin çoğu, Google’ın Android temizleyici uygulamaları kaldırmasının arkasında aynı nedeni gösteriyor. Bu arada Android uygulamaların tam olarak hangi amaçla kullanıldığının açıklanmaması durumunda Google, bu uygulamaları “yanıltıcı davranış” kapsamına alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8217 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google play store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim