Anlık Bildirim

Google, Drive’da yaşanan veri kayıplarını araştırıyor

Google Drive'daki bir sorun kullanıcıların buluttaki dosyalarını kaybetmelerine neden oluyor. Şimdi ise Google, yaşanan sorunla ilgili bir inceleme başlattığını açıkladı ve bazı önlemler paylaştı.
Google, Drive’da yaşanan veri kayıplarını araştırıyor Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz birkaç gün içinde bazı Google Drive kullanıcıları dosyalarının ve verilerinin kaybolduğunu fark etti. Veri kayıplarının birkaç yıllık dönemi kapsayabileceği kullanıcılar tarafından raporlanırken Google ise kısa bir süre önce resmi bir açıklama yayınladı. Firma, yaşanılan sorunun masaüstü uygulamasından kaynaklandığını belirtirken incelemelerine devam ettiğini aktardı.

Google, Drive sorununu inceliyor

Süregelen durumu özetlemek gerekirse, Google Drive kullanıcıları aniden, aylar hatta yıllar süren dosyalarının kaybolduğunu fark ettiler. Kaynağının tam olarak ne olduğu bilinmeyen sorun, bulut hesabındaki verileri ortadan kaldırıyor. Google Drive, profesyonel ve iş amaçlı olarak sıklıkla kullanılan bir hizmet ve bu açından veri kayıpları tahammül edilemez öneme sahip olabiliyor.

Google, Topluluk forumlarında yayınladığı kısa bir yazıda kayıp dosya sorununu resmen kabul etti ve sorunun Drive’ın masaüstü uygulamasından kaynaklandığını doğruladı. Sorunun kaynağı uygulama olsa da nedeni belirsizliğini koruyor. Hata için bir açıklama yapılmazken, Google sorunu sınırlı sayıda kullanıcı tarafından yaşandığını ve yakın zamanda kullanıma sunulan 84.0.0.0 ila 84.0.4.0 sürümleriyle ilgili olduğunu söylüyor. Firmanın incelemeleri sürerken düzeltmenin ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Aynı şekilde kaybolan verilerin geri gelip gelmeyeceği de şimdilik belirsiz.

Google ayrıca kullanıcılara Google hesaplarının masaüstü uygulamasıyla bağlantısını kesmemelerini ve makinelerinde Windows'ta AppData\Local\Google\DriveFS ve macOS'ta Library/Application Support/Google/DriveFS altında bulunan "DriveFS" klasöründeki verileri silmemelerini ya da taşımamalarını söylüyor. Yine de Google, sistemde yeterli alan varsa bu klasörün bir kopyasını oluşturmanızı öneriyor.

Kaynakça https://9to5google.com/2023/11/27/google-drive-missing-file-desktop-app-sync/ https://support.google.com/drive/thread/245861992/drive-for-desktop-v84-0-0-0-84-0-4-0-sync-issue Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim