Anlık Bildirim

Google Earth sonunda Firefox, Edge ve Opera’da da çalışıyor

Google'ın yer küreyi tüm detaylarıyla gösterdiği uygulaması, uzun zaman önce web tabanında çalışır hâle gelmişti. Bu web uygulaması artık Chrome dışında da çalışıyor.

Google Earth sonunda Firefox, Edge ve Opera’da da çalışıyor Tam Boyutta Gör

Sadece web tabanlı deneyimi sunmak için Earth masaüstü uygulamasını kullanımdan kaldıran Google, deneyimin Firefox ve diğer tarayıcılarla da çalışmasına çok kısa bir zaman kaldığını söyleyeli tam üç yıl oldu. Üç yılın ardından firma, sonunda Firefox, Microsoft Edge ve Opera için Google Earth desteğini sundu.

Earth ilk kodlandığı zamanlarda kullanılan ve sadece Chrome üzerinde çalışan Native Client çözümü, uygulamanın Chrome dışında çalışmasına imkan sağlamıyordu. Bunu değiştirmek için uygulamayı yeniden yazması gereken Google, C++ tabanında WebAssembly kullanarak uygulamayı tekrar oluşturdu. Bu yeni ve Java benzeri dil, tüm tarayıcılarla çalışabiliyor ve World Wide Web Konsorsiyumu tarafından önerilen HTML, CSS ve JavaScript sonrasında dördüncü dil konumuna 5 Aralık 2019’da getirildi.

Google’ın açıklamasına göre diğer tarayıcılarla deneyim hâlâ bazı düzeltmeler gerektiriyor, bu sebeple en iyi performans için Chrome kullanmakta fayda var. Google uygulamayı yakında Apple Safari tarayıcısına da getirecek fakat en son yakında dediğinde bu işlem üç yıl sürdü. Safari için ne kadar sürer bilemiyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim