Anlık Bildirim

Geliştiricilere Google Play rüşveti

Ortaya çıkan yeni iddialar Google’ın büyük oyun stüdyolarına devasa paralar ödeyerek mobil uygulama mağazası kurmasının önüne geçmeye çalıştığını gösteriyor.    
Google Play Tam Boyutta Gör
Android uygulama dünyasının açık ara en hâkim uygulama mağazası olan Google Play, bu konumunu korumak için her şeyi göze alıyor. Ortaya çıkan bilgiler firmanın milyarlarca dolar rüşvet vermiş olabileceğini gösteriyor.

Google Play rekabeti yok mu ediyor?

Android uygulamalarının bir numaralı mağazası Google Play tekel durumunda ve mağazaya girememe veya mağazadan kaldırılma geliştiriciler için büyük sonuçlar doğurabiliyor. Masaüstü tarafında gördüğümüz mağaza rekabetini mobil tarafta göremiyoruz. Peki bugüne kadar neden ciddi bir rakip çıkmadı?

Elbette bu sorunun ilk cevabı Android işletim sisteminin Google’ın elinde olması. Haliyle ekosistemi istediği gibi yönlendirebiliyor. Diğer taraftan iyi oturtulmuş reklam ağı ve gelir paylaşımı da bunda büyük etken.

Aslında Google’ın karşısına çıkacak sağlam rakipler var. Ubisoft, Steam, Activision, Nintendo gibi pek çok isim mağaza tecrübesine sahip ve mobil tarafta da bunun yansıtabilirler. Ne var ki Google bunu engellemek için milyarlarca doları gözden çıkarmış.

Epic Games ve Google arasında devam eden dava dosyasına giren ifadelere göre firma uygulama mağazası kurmaması için şirketler ile anlaşmalar yapıyor. Örneğin Activision firmasına 3 yıllık toplamda 360 milyon dolarlık yatırım yapılmış. Tencent firmasına da bir yıllık 30 milyon dolarlık ödeme geçilmiş. Ubisoft, Nintendo, Age of Learning yine Google’ın para verdiği firmalar arasında. Muhtemelen rekabet ölçüsünde firmalara ödenen paralar da değişiyor.

Google ise bu iddiaları tamamen reddediyor ve Project Hug (sarılma!) adını verdiği bir program kapsamında geliştiricilere çeşitli destekler sunduğunu iddia ediyor. Böylece Android dünyasında önemli bir rekabetin doğmasının da önüne geçmiş oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim