Anlık Bildirim

Intel harici ekran kartı satışa çıkıyor

Gunnir Lanji DG1 ekran kartı 640 Shader birimi, 4GB LPDDR4X bellek, 30W TDP, 68GB/s bant genişliği, tek fanlı soğutma gibi özelliklerle OEM üreticilerine sunulacak.

Gunnir Lanji DG1 giriş seviyesi Intel grafiği barındırıyor Tam Boyutta Gör

Intel’in uzun çabalar sonucunda hayata geçirdiği yeni grafik mimarisi tasarımı artık yavaş yavaş raflara çıkmaya başladı. Dizüstü modellerinde entegre bir şekilde gördüğümüz Intel Xe şimdi harici kartlarda yerini aldı. 

Gunnir markasından geldi

Çinli Gunnir tarafından listelenen Intel Lanji DG1 ekran kartı daha önce hazır sistemlerde gördüğümüz kartın aynısı. 640 Shader birimi, 1.5GHz turbo hız, 4GB LPDDR4X bellek, 128-bit veri yolu, 68GB/s bant genişliği, 30W TDP değeri belirtilen özellikler arasında. 

Tek fanlı bir soğutması olan ekran kartı şu an için OEM özelinde geliştirilmiş. Yani henüz son kullanıcının sistemine takması pek mümkün görünmüyor. Bunun haricinde 768 Shader birimi ve 8GB LPDDR4 VRAM belleği olan bir Intel Iris Xe Max ekran kartı daha internete sızdırılmıştı. Intel’in paylaşımında ise 4096 Shader birimine sahip ve 16GB GDDR6 bellek olduğu iddia edilen bir çekirdek görmüştük. Bu modeller de muhtemelen yakın zamanda karşımıza çıkacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12122 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, Gunnir Lanji DG1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim