Anlık Bildirim

Hayat Eve Sığar uygulamasına 'aşı kartı' özelliği geliyor

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayat Eve Sığar uygulamasına aşı kartı özelliği için teknik altyapı eklendi. Bu özelliğin önümüzdeki günlerde kullanıma açılması planlanıyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasına 'aşı kartı' özelliği geliyor

Covid-19’la birlikte hayatımıza giren Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. HES kodu ve risk haritası için kullandığımız uygulamaya geçen hafta gelen güncellemeyle aşı kartı özelliği için teknik altyapı eklendi. Önümüzdeki günlerde kullanıma açılması bekleniyor.

İki doz koronavirüs aşısı olan kişiler e-Nabız üzerinden koronavirüs aşı kartı oluşturabiliyordu. Bu özelliğin Hayat Eve Sığar uygulamasına taşınmasıyla birlikte aşı kartının yaygın bir şekilde kullanılacağını tahmin ediyoruz.

Henüz ülkemizde aşı olan kişilere herhangi bir ayrıcalık tanınmıyor. Günümüz şartlarında aşı kartının ülkemizde bir avantajı bulunmuyor. Avrupa Birliği (AB), aşı pasaportu uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyor. Aşı pasaportunun devreye girmesi halinde ülkeler arası seyahat için dijital aşı kartı gerekecek. Bu durumda Hayat Eve Sığar üzerinden dijital aşı kartı çıkararak yurt dışına seyahat edebilirsiniz. Aşı bilgileriniz pasaport numaranıza entegre edilecek. Herhangi bir ülkeye giriş yaparken yetkililer Türkiye'de ne zaman hangi aşıyı olduğunuzu ve hangi aşıyı olduğunuzu görebilecek. Aynı uygulama, ülkemize giriş yapmak isteyen turistler için de uygulanacak.

HES uygulamasında aşı kartı nasıl çıkarılır?

İki doz Covid-19 aşısı yaptırdıysanız bu menüye erişebileceksiniz fakat özelliğin kullanıma sunulması için HES uygulamasına pasaport ekleme özelliği eklenecek. Bu özelliğin eklenmesinden sonra aşı kartı çıkartabilirsiniz.

Pasaport ekleme özelliğinin eklenmesinden sonra şu adımları izleyerek aşı kartı oluşturabilirsiniz:

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasında alt menüden "Hesabım" sayfasına giriş yaparak “Pasaportlarım” seçeneğine tıklayarak pasaport numaranızı girmelisiniz. Pasaport numarasını ekledikten sonra alt menüden “Ana Ekran” seçeneğine basarak “Kovid-19 aşı bilgilerim” kutucuğuna basın. Sonrasında “Aşı kartlarım” ve “Aşı kartı oluştur” seçeneklerine tıklayarak aşı kartı oluşturma ekranına ulaşıyoruz. Bu ekranda iki farklı seçenek karşımıza çıkıyor. Aşı kartında dilerseniz pasaport bilgilerinizin yer almasını sağlayabilir, dilerseniz mevcut kimlik bilgileriyle aşı kartı oluşturabilirsiniz. Yurt dışına seyahat etmek istiyorsanız pasaport bilgilerinizi aşı kartınıza eklemeniz gerekecek.

Hayat Eve Sığar Hayat Eve Sığar Hayat Eve Sığar Hayat Eve Sığar Health & Fitness Ücretsiz 74,9 MB

Hayat Eve Sığar Hayat Eve Sığar Hayat Eve Sığar Hayat Eve Sığar T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık ve Fitness Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim