Anlık Bildirim

ABD’de bir goril sürüsü Covid-19’a yakalandı

ABD'nin Atlanta şehrindeki bir hayvanat bahçesinde bulunan bir goril sürüsünün Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Virüsün gorillere bir çalışandan bulaştığı düşünülüyor.

Hayvanat bahçesindeki bir goril Tam Boyutta Gör

ABD’nin Georgia eyaletindeki Atlanta şehrinde bulunan bir hayvanat bahçesindeki bir grup goril Covid-19’a yakalandı. Hayvanat bahçesinin açıklamalarına göre test edilen 20 gorilden 13’ünün Covid testi pozitif çıktı. Testler, bazı bakıcıların gorillerde öksürük ve diğer semptomları gözlemlemesinden sonra yapıldı.

Hayvanat bahçesinde bulunan sağlık yetkilisi Sam Rivera bu durumla ilgili, “Ekipler, hastalanan gorilleri çok yakından izliyor ve tamamen iyileşeceklerini düşünüyorlar. Hayvanlara mümkün olan en iyi bakımı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Asemptomatik bir çalışandan bulaştığı düşünülüyor

Açıklamalara göre goriller, tamamen aşılanmış ve kişisel koruyucu ekipman giymiş asemptomatik bir bakıcıdan virüsü kaptı.

Ayrıca yapılan açıklamalarda şunlar da söylendi: “İnsanların goril gibi hayvanlara virüsü bulaştırabildiği bilinse de hayvanat bahçelerinde bulunan hayvanların virüsü insanlara bulaştırabileceğine dair hiçbir veri yok. Böyle bir şey olsa bile ziyaretçiler ve hayvanlar arasındaki mesafe bulaşma ihtimalinin önüne geçecektir.”

Yetkililer, gorillerin iyileştiklerinde aşılanacağını belirtirken hayvanat bahçesinde bulunan orangutanların, kaplanların, aslanların ve leoparların da aşılanacağını ifade etti.

Kaynakça https://www.sciencealert.com/atlantic-zoo-gorillas-have-tested-positive-for-coronavirus-and-are-now-being-treated?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sciencealert-latestnews+%28ScienceAlert-Latest%29 https://www.independent.co.uk/news/world/americas/gorillas-atlanta-zoo-covid-positive-b1918694.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim