Anlık Bildirim

Hindistan, Covid-19’dan ölenlerin ailelerine tazminat ödeyecek

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan’da hükümet, hastalıktan ölenlerin ailelerine 674 dolar tazminat ödeyecek.

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını, 1.38 milyar nüfuslu Hindistan’ı da ciddi derecede etkilemiş ve binlerce ölüme yol açmıştı.

Hindistan Tam Boyutta Gör

Şimdi de ülkeden, Covid-19 sebebiyle ölenlere yönelik önemli bir hamle geldi. Hindistan Yüksek Mahkemesi, 4 Ekim Pazartesi günü hükümetin Covid-19’dan ölen insanların ailelerine tazminat ödeyeceğini belirten bir karar aldı.

Mahkemenin kararına göre ölenlerin en yakın akrabasına 50.000 Rs (674 dolar) tutarında bir tazminat ödenecek. Ayrıca bu tazminatın bir ay içinde ödenmek zorunda olacağı da mahkeme tarafından belirlendi.

Ek olarak açıklamalarda, kaza, zehirlenme, intihar, cinayet sebebiyle meydana gelen ölümlerde Covid-19 saptansa bile tazminat ödenmeyeceği belirtildi.

“İhtiyaç bazında belirlenmeliydi”

Tazminat uygulaması fikrini ortaya çıkaranlardan Gaurav Kumar Bansal da bu kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Bansal, tazminatın yeterli olduğunu ancak bu miktarın ihtiyaç bazında belirlenmesinin çok daha doğru olacağını belirtti: “Bu miktarda bir tazminata diğerleri kadar ihtiyaç duymayan insanlar var. Daha akıllıca hareket edilip ihtiyaç bazında bir miktar uygulanabilirdi. Geçim kaynağını kaybeden ailelerin bu paraya çok daha fazla ihtiyacı var.”

Hindistan'da Covid-19 ölümleri artıyor Tam Boyutta Gör

“Ölüm sayısı resmi verilerden 10 kat daha fazla”

Hindistan Covid-19’u en ağır geçiren ülkeler arasında yer alıyor. Resmi kayıtlara göre ülkede şu ana kadar 447.000’den fazla ölüm yaşandı. Ancak bu rakamın 10 kat daha fazla olabileceği de birçok uzman tarafından belirtiliyor.

Kaynakça https://www.independent.co.uk/asia/india/covid-deaths-compensation-india-sc-b1931889.html https://www.haberturk.com/hindistan-da-flas-tazminat-karari-kovid-19-nedeniyle-olenlerin-ailelerine-674-er-dolar-odenecek-3210931 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim