Anlık Bildirim

Hindistan’da ölümcül Nipah virüsü alarmı

Dünya çapında Covid-19 salgını devam ediyorken bir endişe verici haber de Hindistan’dan geldi. Oldukça ölümcül olarak nitelendirilen “Nipah virüsü” ülkede endişelere yol açtı.

Hindistan’ın Kerale eyaletinde bulunan 12 yaşındaki bir çocuk, son derece ölümcül olarak nitelendirilen ve yarasalardan bulaşan “Nipah virüsü” sebebiyle pazar günü hayatını kaybetti. Bunun ardından ülkede alarm verildi.

Yetkililer hayatını kaybeden çocuğu taşıyor Tam Boyutta Gör

Bölgedeki yetkililer yeni salgını son derece ciddiye almış durumdalar. CBS News’e göre pazartesi günü itibariyle çocukla temasa geçen en az 188 kişi tespit edildi ve karantinaya alındı. Buna ek olarak yetkililer, belirlenemeyen temaslıların olma ihtimaline karşı çocuğun evinin etrafındaki 3.2 kilometrelik bölgeyi de kapatma kararı aldı.

Sağlık çalışanları kan örnekleri topluyor Tam Boyutta Gör

Şimdiye kadar çocuğu tedavi eden iki sağlık çalışanında Nipah virüsü belirtileri görüldü. Hemen hastaneye kaldırılan sağlık çalışanları, kan sonuçlarının çıkmasını bekliyor.          

Nedir bu Nipah virüsü?

Nipah virüsü, insanları enfekte eden en ölümcül virüslerden biri olarak nitelendiriliyor. Hindistan’da en son bir Nipah salgını olduğunda enfekte olan 18 hastanın 17’si hayatını kaybetmişti. Uzmanlara göre hastalığın 45 günlük bir kuluçka süresi var ancak herhangi bir tedavisi veya aşısı yok.

Nipah virüsünün kaynağı yarasalar Tam Boyutta Gör

Virüsün %75’e varan ölüm oranına sahip olduğu belirtilirken hayatta kalan hastaların %20’sinin de uzun süreli nörolojik sıkıntılar yaşayabileceği vurgulanıyor. Yarasalardan bulaşan hastalığın belirtileri arasında ise baş dönmesi, uyuşukluk, kusma, ateş ve değişmiş bilinç gibi belirtiler yer alıyor. Ayrıca, Nipah virüsünün Covid-19’dan çok daha az bulaşıcı olduğu da uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim