Anlık Bildirim

Hollanda hükümeti, ASML'i kaçırmamak için kesenin ağzını açtı

Hollanda hükümeti, çip üretiminde kullanılan gelişmiş litografi makineleri alanında dünyada neredeyse tekel durumda bulunan ASML'i ülkeden kaçırmamak için 2,5 milyar euro yatırım yapacak.
Hollanda hükümeti, ASML'i kaçırmamak için kesenin ağzını açtı Tam Boyutta Gör
Hollanda hükümeti, çip üretiminde kullanılan gelişmiş litografi makineleri alanında dünyada neredeyse tekel durumda bulunan ASML'in büyümesini desteklemek ve şirketin Hollanda dışına taşınmasını engellemek için "Beethoven Projesi"ni başlatıyor. Bu proje kapsamında ASML'nin bulunduğu Eindhoven bölgesindeki altyapıyı, eğitimi ve konutları geliştirmek için 2,5 milyar euro yatırım yapılacak.

ASML, Hollanda'daki iş ortamından rahatsız

ASML bir süredir, yabancı yetenekleri kısıtlayan işgücü göçü düzenlemeleri ve göçmenler için vergi indirimleriyle ilgili sorunlardan dolayı Hollanda'daki iş ortamından rahatsız. Bu nedenle şirket, genel merkezini taşıma ve Fransa'da ek üretim kapasitesi oluşturma gibi olasılıkları değerlendiriyor. Hollanda hükümeti de, ASML'nin Hollanda'da yatırım yapmaya devam etmesini ve genel merkezinin Veldhoven'da kalmasını sağlayacak bir plan başlattı.

Hükümet, işletmeler üzerindeki vergi yükünü azaltmak için henüz detayları belirtilmeyen uygulama planlarını duyurdu. Açıklamada, "Kabine bu önlemleri alırken, ASML'nin Hollanda'da yatırım yapmaya ve yasal, mali ve fiili genel merkezini korumaya devam edeceğini varsaymaktadır." ifadesine yer veriliyor.

Tahsis edilen fonlar yollar, otobüsler ve trenler de dahil olmak üzere ulaşım ağının iyileştirilmesi için kullanılacak. Ayrıca, ASML'nin vasıflı işçi talebini karşılamak için teknik ve mesleki eğitim desteklenecek. Bunların dışında bölgede gerçekleştirilecek konut projeleriyle bölgenini büyümesi sağlanacak.

ASML, Hollanda'daki genişleme planları için vasıflı yetenek, altyapı ve konut projeleri gibi iş koşullarının önemini vurgulayarak hükümetin duyurusunu memnuniyetle karşıladı. Şirket, genişlemeye ilişkin karar verme sürecini tamamlamak için Hollanda hükümetiyle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim