Anlık Bildirim

Honor markası satılıyor

Ambargolar nedeniyle kaynak sıkıntısı çeken Huawei; pazarın önemli markalarından birisi haline gelen Honor’u Çinli bir ortaklığa satmak üzere. Görüşmeler son aşamaya geldi.

Honor markası satılıyor Tam Boyutta Gör

Huawei’nin karşı karşıya olduğu ağır yaptırımlar nedeniyle kaynaklarını daha verimli kullanmak için Honor markasını elinden çıkarmak istediği daha önce gündeme gelmişti. Honor markasının satışı resmiyet kazanmak üzere.

Honor dönemi kapanıyor

Honor markası Huawei’nin gençlere yönelik uygun fiyatlı ve ilgi çekici akıllı telefonlarından oluşuyordu. Bugüne kadar pek çok önemli özellik ile piyasaya sürülen Honor telefonları akıllı telefon pazarında sürekli büyüme gösteriyordu.

ABD’nin ağır ambargosu nedeniyle Kirin yonga setlerini bile üretemeyecek hale gelen Huawei için Honor markasını yönetebilmek zorlaştı. Kaynaklarını sadece üst seviye Huawei telefonlara ayırmak isteyen firma Honor markasını satışa koydu.

Gelen bilgilere göre Honor markasının yüzde 15 hissesine sahip olan Digital China ve Shenzen şehir yönetimi Huawei ile el sıkışmak üzere. Önceki iddiaların aksine 15 milyar dolar civarında bir meblağ söz konusu. Bu iki ismin yanında bir kaç finans firması da destek olacak ve hisse alacak.

Honor markası satılıyor

Honor markasının 7000 civarındaki çalışanları, mağazaları, Ar-Ge merkezleri, pazarlama birimleri ve patentleri Digital China-Shenzen ortaklığına geçecek. 3 yıl içerisinde ortaklık Honor markasını borsaya açmayı planlıyor.

Satış ile birlikte Honor markası ambargodan kurtulacak mı merak konusu. Bununla birlikte bir devlet biriminin işin içinde olması muhtemelen işleri zorlaştıracaktır. Huawei’ye dönersek elde ettiği önemli meblağ ile plan dahilindeki yonga üretim tesislerini hızlandıracağı tahmin ediliyor.  Ayrıca Joe Biden yönetiminden firmanın şimdilik bir beklentisi yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10373 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, honor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim