Anlık Bildirim

Huawei, Çin'de ilk beşe geri döndü, Apple ise bir ilke imza attı

Huawei, Mate 60 serisiyle oldukça sağlam ve büyük bir geri dönüşe imza attı. Pazar araştırma firması Canalys raporuna göre Huawei, yüzde 47 artışla Çin'in akıllı telefon pazarında ilk beşe girdi.
Huawei, Çin'de ilk beşe geri döndü, Apple ise bir ilke imza attı Tam Boyutta Gör
Pazar araştırma firması Canalys, kısa bir süre önce 2023'ün son çeyreği için Çin'in cep telefonu pazarına ilişkin son rakamları paylaştı. Rapor, Çin'in cep telefonu pazarındaki düşüşün dördüncü çeyrekte yavaşladığını gösteriyor. Bu dönemde akıllı telefon sevkiyatları 73,9 milyon adede ulaşırken, bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre sadece %1 daha düşük.

Huawei geri döndü

Huawei, Çin'de ilk beşe geri döndü, Apple ise bir ilke imza attı Tam Boyutta Gör
Satışlar açısından ilk beş marka Apple, Honor, Vivo, Huawei ve Xiaomi oldu. Özellikle Huawei, geçen yıla kıyasla sevkiyatlarda %47'lik önemli bir artış kaydederek dördüncü sıraya yükseldi. Firmayı bir süredir ilk beşte görmüyorduk. Öte yandan Apple, dördüncü çeyrekte geçen yıla göre %6'lık bir artışla 17,5 milyon ünite sevkiyatı gerçekleştirerek liderliği ele geçirdi. Honor, %16 pazar payı ve 11,7 milyon ünite sevkiyatı ile ikinci sırada yer aldı. Vivo, 11,3 milyon adetlik sevkiyatla üçüncü sırada kendisine yer buldu.

Apple ilk kez zirvede

Huawei, Çin'de ilk beşe geri döndü, Apple ise bir ilke imza attı Tam Boyutta Gör
Bu arada, 2023 yılının tamamı için Çin'deki akıllı telefon sevkiyatları %5 düşüşle 273 milyon adede geriledi. Apple, sevkiyatlarda %1'lik hafif bir artış ve %19'a yükselen pazar payı ile Çin anakarasındaki yıllık sevkiyat tablosunda ilk kez zirveye çıkarak bir kilometre taşına ulaştı. Apple, geçtiğimiz yıl Çin’de 51,8 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdi. Öte yandan Vivo, Oppo ve Honor'un her biri sırasıyla 44,5 milyon, 43,9 milyon ve 43,6 milyon adetlik yıllık sevkiyatla 16'lık bir pazar payına sahip oldu.

Xiaomi ise %13'lük payla pazardaki beşinci konumunu korudu. Altıncı sırada yer alan Huawei, 2022'de %8 olan pazar payının 2023'te %12'ye yükselmesi ve sevkiyatlardaki %48'lik artışla önemli bir yükseliş kaydetti.

Kaynakça https://www.gizmochina.com/2024/01/26/canalys-chinas-smartphone-market-sees-slight-rebound-in-q4-2023-huawei-regains-top-five-position/ https://www.canalys.com/newsroom/china-smartphone-market-q4-2023 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim