Nisan ayında memleketinin de etkisiyle akıllı telefon pazarında liderliğe yükselen ve Çin premium akıllı telefon pazarının da yüzde 90’ına hakim olan Huawei bununla birlikte ağır yaptırımlar altında ezilmeye devam ediyor. Yaptırımlar olumsuz etkilerini göstermeye başladı.
Huawei Mate 40 gecikecek
Huawei’nin bugüne kadar yürürlüğe konan yaptırımlar içerisinde en ağırı belki de TSMC ile döküm ortaklığının sekteye uğraması oldu. Yaptırımlar nedeniyle Kirin yonga setlerinin özellikle 7nm ve sonraki süreçleri için Huawei yeni dökümcü bulmak zorunda. Üretim geciktikçe yeni nesil akıllı telefonlar da gecikiyor.
İlginizi Çekebilir
Ayrıca Bkz. "Asus ROG Strix XG17AHP taşınabilir oyuncu monitöründe tripod stand var"
Sektörden gelen bilgilere göre Huawei, tedarikçilerine yeni amiral gemisine ait bazı bileşenlerin üretimini geciktirmesini, bazı bileşenlerin ise üretimini tamamen durdurmasını istedi. Ayrıca yaz döneminde de bazı bileşenlerin siparişlerini azaltacağını bildirdi.
Kaynaklar yeni yaptırımlar ile birlikte Huawei’nin mevcut stratejisini yeniden gözden geçireceğini ve bu nedenle Mate 40 amiral gemisini erteleyeceğini belirtiyor. Kirin 1000 yonga setinin yetişmeme ihtimali nedeniyle MediaTek veya Samsung gibi alternatifler gündemde. Yonga setinin değişmesi haliyle bazı bileşenlerin de değişmesi anlamına geliyor. Tedarik zincirine verilen bilgiler de bunu doğrular nitelikte.
Genel anlamda Mate 40 serisinin gecikme beklentisi 1 veya 2 ay. Bu da muhtemelen yıl sonuna denk geliyor zira Huawei Mate 30 amiral gemisi Eylül ayında lanse edilmişti. Henüz Huawei tarafından bununla ilgili bir açıklama gelmedi.
https://www.gizmochina.com/2020/06/17/huawei-delays-the-production-of-flagship-smartphone-due-to-recent-us-sanctions/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


test
merak ediyorum ruslarla mı yoksa amerika ile mi anlaştılar. bundan 3 4 ay önce bir fb sayfasında müptezel hindunun biri "biz aya roket gönderiyoruz siz ne gönderiyorsunuz" diye aşağlamaya çalışmıştı hindu. yok usbyi bulmuş hindular da vs türkler ne bulmuşmuş. bu ortadoğu cahilliği sanırım hindistan kaynaklı olduğunu düşündüren olaydır ayrıca. özet şu. ruslar 90larda hindistana roketler üretiyor ve lisanslıyorlar. hindular bu roketlerle uzaya gidiyorlar. yani roketin motoru ve çevre aksanları rus malı. ama hindu artık ülkesinde nasıl beyni yıkanmışsa ganj nehrinde dereye sıçan halkının uzaya roket gönderdiğini düşünüyor olmuş. usb'yi bulan da hindu değil. sadece o geliştirme takımında bir adet hindu var. bizde de bu hindu kafalarından var. öbürü dereye sıçar ama aya roket gönderdiğini sanır diğeri fen lisesi kapatır 2023 de yerli milli roketle aya gideceğini sanır.
Buy Bitcoin
Muhteşem bir balayı için Villa Tatili. İlk defa balayı villası kiralamak için araştırmalara başladık fakat çok sayıda firma ve çok sayıda seçenek olduğu için insanın aklı karışıyor ilk başta. Biz uzun süren araştırmalar sonucunda TÜRSAB belgeli ve zevkimize bütçemize en uygun villayı Villa Eksta'da bulduk, kiralamasını yaptı. Ama villa da konaklama yapıncaya kadar hep tereddütümüz vardı. Fakat gittiğimiz villa gerçekten de fotoğraflarda nasıl görünüyor ise aynıydı. Hiç bir aksilik ve aksaklık ile karşılaşmadık. Ev sahibimiz çok ilgiliydi. Villa Ekstra ve ailesine bu mükemmel balayı tatilini bize yaşattıkları için teşekkür ederiz.