Anlık Bildirim

iPhone 8 Apple'ı dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketi yapabilir

Üçüncü çeyrek sonuçlarının açıklanmasın ardından yükselişe geçen Apple, iPhone 8'in piyasaya sürülmesiyle birlikte dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketi olabilir.
Analistler, bu yılın sonuna gelindiğinde teknoloji devinin dünyanın ilk trilyon dolarlık şirketi olarak bir kilometre taşını daha devireceğini düşünüyor. Yaklaşmakta olan amiral gemisi iPhone 8, Cupertino merkezli teknoloji devini 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket haline getirebilir. MarketWatch'un raporuna göre üçüncü çeyrek sonuçlarının açıklanmasından bu yana hisse senedi yükelişe geçen şirketin piyasa değerine 56 milyar dolar eklenmiş durumda.

iPhone 8 "süper döngü" yaratacak

RBC Capital analistleri, Apple'ın amiral gemisi iPhone 8'i Eylül ayı ortasında piyasaya sunacağı için hisse senedindeki bu ivmenin devam edeceğini düşünüyor. Öyle ki analistler iPhone 8'in piyasaya sürülmesinin şirket için bir 'süper döngü' yaratacağı görüşünde. Yatırım şirketinden analist Amit Daryanani, Apple'ın 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşabilecek ve hatta önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde bunu aşabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Daryanani'ye göre Apple'ın hisse fiyatının 1 trilyon dolar değere ulaşması için şu anki yaklaşık 160$'lık seviyesinden 192$ ila 195$ civarına yükselmesi gerekiyor. Öte yandan Apple, Eylül ayında iPhone 7s, 7s Plus ve iPhone 8 olmak üzere üç akıllı telefon çıkaracak. Fiyat aralığı 900$ ile 1.100$ arasında olması beklenen üç iPhone'dan ikisinin önceki versiyonlara kıyasla daha pahalı olacağı gelen haberler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8887 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim