Anlık Bildirim

iPhone SE, Çin’de 3.4 milyon ön sipariş aldı

Uzun bir bekleyişin ardından resmiyete kavuşan, 4 inçlik ekrana sahip iPhone SE modeli, ilk rakamlar itibariyle firmayı sevindirecek. Sadece Çin’de, 3.4 milyon ön sipariş alındı.

24 Mart itibariyle, ilk dalga ülkelerde ön siparişe çıkan Apple’ın yeni 4 inçlik akıllı telefonu iPhone SE, beklentileri boşa çıkarmayacak gibi görünüyor. Cihaz sadece Çin’de, şimdiye kadar 3.4 milyon adet ön sipariş almış durumda.

CNBC tarafından yapılan araştırmaya göre, JD platformunda 882 bin, Suning platformunda 1.7 milyon ve Gome platformunda da 889 bin adet iPhone SE ön siparişi verildi. iPhone 6 ve 6S serilerinde, perakendeciler tavsiye edilen fiyatın biraz daha üzerinde satışlar yapıyordu. iPhone SE modelinde ise tavsiye edilen fiyatın biraz altında veya çok az üstünde satış yapılıyor. Bu bakımdan, ilginin de yüksek olduğu belirtiliyor.

Bu yılın en çok konuşulacak modellerinden birisi şüphesiz iPhone SE olacak. Bazı kesimler, ne tasarımda ne de donanımda önemli bir yeniliğin sunulmamasından şikayetçi. Bazı kesimler ise cihazın tam olması gerektiği gibi geliştirildiğini söylüyor. İlk satış rakamları, cihazın beğenildiğini gösteriyor. ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerdeki ön siparişlerin sayısı bilinmiyor ancak açılış haftasında yani 31 Mart tarihini takip eden hafta sonunda, cihazın 10 milyon civarında bir rakamı yakalayabileceği tahmin ediliyor.

4 inçlik 1136 x 640 piksel ekran, Apple A9 yonga seti, 2GB LPDDR4 RAM, 16GB/64GB depolama seçenekleri, diğer modellere göre daha uzun kullanım süreleri, 12MP çözünürlüğünde arka kamera, 4K video kaydı, Touch ID gibi özellikler sunan cihaz, ülkemizde de 1999TL-2399TL olarak yarın itibariyle ön siparişe çıkıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3024 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone se ve iphone 6s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim