Anlık Bildirim

İlk milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar göreve başladı

Baykar Teknoloji tarafından üretilen milli insansız hava aracımız Bayraktar, yine milli roketlerimizi donanarak sınır ötesi operasyonlara destek vermeye başladı.

Yerli imkanlarla üretilen insansız hava aracımız Bayraktar, resmi olarak ilk görevine devam eden sınır ötesi operasyonlarda başlamış oldu. Resmi duyuru Baykar Teknoloji teknik müdürü Selçuk Bayraktar tarafından yapıldı.

Aslında birkaç gün önce Bayraktar aracının Şanlıurfa il sınırları içerisinde düşmesiyle yerli IHA’ların operasyonlarda görev yapmaya başladığını gayri resmi olarak öğrenmiştik. Yeni duyuru ile iş resmiyete kavuşmuş oldu.

Göreve başlayan Bayraktar’ların en önemli özelliği 2 adet Roketsan MAM-L güdümlü füzesi yüklü olarak uçabilmesi. Geçen yıldan beri yapılan atış testlerinde %100 başarı elde eden silahlı Bayraktar, böylece ordumuza silahlı muharip IHA yeteneği kazandırmış olacak.

 

İlk milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar göreve başladı Tam Boyutta Gör

Elektronik donanımı, yazılımı ve tasarımı milli olanaklarla geliştirilen Bayraktar, bu sayede dışa bağımlılığı en aza indiriyor. Arıza durumlarında yabancı firmalara büyük meblağlar ödemek yerine kısa sürede kendi atölyelerimizde bakımı yapılıyor ve yeniden sahaya dönüyor. Bu sayede milli ekonomimiz başta olmak üzere güvenlik ve istihbarat konularında da büyük katkılar sağlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10822 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bayraktar, iha ve
2 etiket daha roketsan Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim