Anlık Bildirim

Instagram'a yeni Hikaye formatı “Shot” ve dahası geliyor

Meta bünyesindeki Instagram, yeni görünüşe göre platforma eklenecek yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bunlar arasında “Shot” olarak adlandırılan yeni bir Hikaye formatı da bulunuyor.
Instagram Shot özelliği Tam Boyutta Gör
Meta bünyesinde bulunan Instagram, yeni özellikler ekleyerek sosyal medya platformunun canlı kalmasını sağlamaya çalışıyor. Görünüşe göre, şu anda dünya çapında 3,8 milyardan fazla indirmeye sahip olan uygulama, yeni bir Hikaye formatı ve bir kamera aracını test ediyor. Şimdilik detaylar belirsiz olsa da yeni formatın “Shot” olarak adlandırıldığı görülüyor.

Instagram'a “Shot” ve dahası geliyor

Alessandro Paluzzi tarafından deşifre edilen bu özellikler arasında en dikkat çekeni "Shot" adlı yeni bir Hikaye formatı. Görünüşe göre Instagram bu özelliği bir süredir test ediyor. Shot özelliğine ulaşmak için Instagram Hikayesi çekmek için kameranızı açmanız ve aşağıdan sol doğru kaydırmanız gerekiyor. Özellik, en sola eklenmiş gibi görünüyor.

Instagram'a yeni Hikaye formatı “Shot” ve dahası geliyor Tam Boyutta Gör
Şimdilik "Shot" özelliğinin tam olarak ne işe yaradığı veya özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Paluzzi, geçmişte benzer Instagram özelliklerini de henüz duyurulmadan haftalar öncesinde paylaşmıştı. Bunlardan birisi de tek hesapta ikinci bir hesaba sahip olmanızı sağlayan bir özellik olan "Flipside" özelliğiydi. Dolayısıyla sicili temiz bir kaynak diyebiliriz.

Bununla birlikte tek yeni özellik Shot değil. Paluzzi ayrıca uygulamanın yakında "Pop-mode" adlı yeni bir kamera aracına sahip olacağını da keşfetti. Bu özellik “Oluştur”, “Boomerang”, “Eller Serbest” ve “Çift Kamera” gibi araçların olduğu bölüme eklenecek. Bu özelliğinde ne işe yarayacağı şimdilik belirsiz.

Instagram'a yeni Hikaye formatı “Shot” ve dahası geliyor Tam Boyutta Gör
Instagram aynı zamanda DM'lerde dosya gönderme özelliği üzerinde çalışıyor. Ancak bu özellik yalnızca İşletme hesaplarında kullanılabilir olacak. Instagram’dan satış yapan profillerin kullanıcılara ürün spesifikasyonları gibi belgeleri göndermesi kolaylaşmış olacak. DM tarafında aynı zamanda arka plan duvar kağıdı seçenekleri eklenecek. Bu özelliklerin ne zaman Instagram’a dahil edileceği veya kesin olarak çıkıp çıkmayacakları şimdilik belirsiz durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim