Anlık Bildirim

Intel Arc Alchemist ekran kartlarının fotoğrafları sızdırıldı

Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek Intel Arc Alchemist ekran kartlarının fotoğrafları sızdırıldı. Yeni ekran kartları Nvidia RTX 3070 Ti ve AMD RX 6800'a yakın performans ile gelecek.

Intel Arc Alchemist ekran kartlarının fotoğrafları ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Yayınladığı fotoğrafların doğru çıkması ile bilinen Moore’s Law Is Dead kanalı, Intel’in ekran kartı sektöründe rekabet edeceği Arc Alchemist ekran kartlarının yeni fotoğraflarını paylaştı.

Ekran kartı sektörü kızışacak

Nvidia RTX 3070 Ti ve AMD RX 6800 ile benzer performans göstereceği söylenen üst modelin tasarımına baktığımızda, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan prototipe oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Bununla beraber ön tarafta metal bir çerçeveye sahip yeni ekran kartının PCB’yi soğutan ve arkadaki havalandırma delikleriyle havayı dışarı atan iki adet fanı bulunuyor. Ayrıca 8+6 pin güç girişi ile 225W TDP değerine ulaşabilecek.

Intel Arc Alchemist ekran kartlarının fotoğrafları ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Nvidia GTX 1660 Ti modeline rakip olacakgiriş seviyesi Arc Alchemist GPU’suna gelirsek, kartın herhangi bir güç girişine sahip olmadığı görülüyor. Böylelikle 75W’ın altında bir TDP değerine sahip olacağını söyleyebiliriz.

Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek Intel Arc Alchemist GPU’ları, süper örnekleme teknolojisi XeSS ile beraber güçlü bir rakip olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim