Anlık Bildirim

Intel'in CEO'su şirketin yaptığı üç büyük hatayı açıkladı

Intel'in CEO'su Pat Gelsinger, kendi şirketi dahil bütün teknoloji şirketlerini açıkça eleştiren bir patron. Intel'in geçmişte yaptığı üç hatayı dile getiren CEO şirkete yeni bir yol planı çiziyor.
Intel'in CEO'su şirketin yaptığı üç büyük hatayı açıkladı Tam Boyutta Gör
Intel'in CEO'su Pat Gelsinger, Nvidia ve AMD gibi teknoloji şirketlerini açıkça eleştirmekle ün yapmış bir patron. CEO, diğer şirketlerin yanısıra kendi şirketine yönelik de öz eleştiri yapmaktan geri kalmıyor. Gelsinger, verdiği bir röportajda Intel'in yaptığı önemli üç hatayı dile getirdi. Bu üç hatayı, akıllı telefon işini bırakmaları, yapay zeka odaklı GPU çalışmalarını iptal etmeleri ve büyük bir dökümhane inşa etme işine odaklanılmaması olarak sıraladı.

Atom işlemcileri tutunamadı

Gerçekten Intel'in en büyük başarısızlıklarından birisi akıllı telefon çipleri. İlk Atom işlemcileri ilk kez 2008'de tanıtıldı. Netbooklarda sıklıkla tercih edilen çipler 2012 yılında cep telefonlarına geldi ve bazı akıllı telefonlarda kullanıldı. Ancak ARM işlemcileri karşısında başarılı olamayan Atom projesi 2016'da rafa kaldırıldı.

Larrabee projesi iptal edildi

Gelsinger ayrıca 2010 yılındaki genel amaçlı GPU projesi olan Larrabee'nin iptalini de başarısızlık olarak görüyor. Projenin Gelsinger'in şirketten ayrılmasından sonra iptal edildiği biliniyor. Daha sonra Xeon Phi projesi Larrabee'nin kaldığı yerden devam etmek üzere oluşturuldu ancak aynı etkiye sahip olamadı. Eğer Larrabee başarılı olsaydı şuanda Intel yapay zeka yarışında Nvidia karşısında bu kadar geride olmayabilirdi.

CEO aynı zamanda Intel'in beş yapay zeka şirketini almasını da eleştridi. Larrabee'nin devam etmesi halinde bu satın alımlara gerek kalınmayacağını iddia etti. Genel olarak satın almalar başarısız olsa da 2019'da 2 milyar dolara satın alınan Habana Labs'ın Gaudi ürünleri şirketin yapay zeka yol haritasında temel teşkil ediyor.

Döküm işinde geri kaldı

Gelsinger, Intel'in büyük bir dökümhane kurmak konusunda yeterli çaba harcamamasını da en çok eleştiren kişi oldu. Şuanda şirket döküm işini diğer tüm işlerinin önüne koymuş durumda. Rekabette geride kaldığı gelişmiş çipler üretme konusunda yatırımlarını artıran ve yoğun şekilde çalışan firma, diğer şirketlere de üretim yapma hedefi koymuş durumda. Gelsinger, Intel'in son teknoloji çipleri sadece kendisi için üretmesinin hata olduğunu savunmuştu. Artık dümeni ele alan Gelsinger şirket için yeni bir rota çizdi. Bu rotada yapılan yatırımların meyve verip vermeyeceğini zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4817 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, pat gelsinger ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim