Anlık Bildirim

Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen "şans"! İşte Nvidia'nın cevabı

Intel CEO'su Nvidia'nın yapay zeka hakimiyetinin tamamen şans olduğunu söyledi. Bu sert söyleme aynı tonda Nvidia Başkan Yardımcısı karşılık verdi ve Intel'in vizyondan yoksun olduğunu söyledi.
Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen 'şans'! İşte Nvidia'nın cevabı Tam Boyutta Gör
Intel CEO'su Pat Gelsinger, Nvidia'nın yapay zeka sektöründeki başarısını tamamen tesadüfi olarak nitelendirdi. Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından Gelsinger ile yapılan geniş kapsamlı bir röportajda Intel patronu katılımcılara Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın "olağanüstü şanslı" olduğunu söyledi. Bu ilginç ve sert söyleme Nvidia’dan aynı tonda bir cevap gecikmeden geldi.

Intel CEO’sundan “optimistik” söylemler

Intel CEO’su Gelsinger, firmanın Larrabee projesinden vazgeçtiğini ve bunun da Intel'i aynı derecede 'şanslı' yapabileceğini belirtti. Intel CEO'sunun 'şanslı' Nvidia söylemi ise yapılan röportaj sırasında kendisine yöneltilen bir sorunun ardından geliyor.

MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı (CSAIL) Direktörü Daniela Rus’un "Intel yapay zeka donanımının geliştirilmesi için ne yapıyor?” sorusunu yanıtlayan Gelsinger, cevabına Intel’in hatalarından bahsederek başladı. Gelsinger bundan yıllar önce Intel’den kovulmuştu ve o sıralar Intel’in hakimiyeti sarsılmaz görünüyordu. Ancak aradan geçen yılların ardından işer değişti ve şirket teknoloji olarak geriye düşmeye başladı. Buna değinen CEO şöyle diyor: "13 yıl önce Intel'den kovulduğumda, yapay zekanın şeklini değiştirecek olan projeyi öldürdüler." Intel lideri burada firmanın Larrabee projesine atıfta bulunuyor.

Intel: Nvidia'nın başarısı tamamen 'şans'! İşte Nvidia'nın cevabı Tam Boyutta Gör
Öte yandan Gelsinger, Nvidia CEO’su Jensen Huang'ın başlangıçta ekran kartları başta olmak üzere bilgi işlem konusunda çok sıkı çalıştığını ve daha sonra olağanüstü şanslı olduğunubelirtti. Gelsinger, yapay zekanın filizleri ilk ortaya çıktığında Nvidia'nın "ilk yapay zeka projesini desteklemek bile istemediğini" ileri sürdü. Gelsinger, Nvidia'nın hakimiyetinin kısmen Intel'in 15 yıl boyunca bu alanda hiçbir şey yapmamasından kaynaklandığını açıkladı.

Gelsinger sadece bunları söylemiyor. Ona göre yapay zeka konusunda Nvidia’nın elini inanılmaz derecede güçlendiren CUDA gibi tescilli teknolojilerin de sonunun geleceğini, gelmesi gerektiğini ve endüstrinin bunun için çalıştığını söylüyor. Gelsinger, büyük ölçüde yapay zeka sayesinde "bir ila yirmi yıllık saf inovasyonun" eşiğinde olduğumuzu öngörüyor.

Nvidia’dan cevap

Nvidia'nın Uygulamalı Derin Öğrenme Araştırmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Bryan Catanzaro, Nvidia'nın basit bir şanstan faydalandığı yönündeki iddiaları kısa ve öz bir şekilde reddederken Intel’in “vizyonsuz” olduğunu belirtiyor.

Catanzaro, hemen üstteki X (Twitter) gönderisinde şunu söylüyor: “2007'de Intel'de Larrabee uygulamaları üzerinde çalıştım. Daha sonra 2008 yılında ML üzerinde çalışmak için Nvidia’ya Yani o dönemde her iki yerde de bulundum ve şunu söyleyebilirim: NVIDIA'nın üstünlüğü şanstan gelmedi. Vizyon ve uygulamadan geliyordu. Intel'de bunlar yoktu.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13181 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim