Anlık Bildirim

Intel yongalarında AMD grafik ihtimali ne kadar gerçek?

Intel işlemcinizde entegre AMD grafik birimi hayalleri kuruyorsanız, yakında bu gerçek olabilir. Sektör kaynakları, Intel ve AMD'nin görüşme halinde olduğunu belirtiyor.

Yıllardır, Intel'in yongalarında entegre grafik birimlerini görmekteyiz. En iyisi, orta seviyeye yakın bir harici grafik kartı performasına ulaşabilen Intel grafik birimleri, cihazında fazla grafik gücüne ihtiyaç duymayanlar için ilk tercih durumunda. Eğer grafikler ile haşır neşir iseniz, bu kez entegre grafik birimi yerine harici ekran kartına yönelmeniz gerekiyor.

Genelde grafik pazarı analizlerinde, Nvidia ve AMD mücadelesine yer verilir. Intel'in entegre gelen grafik birimlerine ise değinilmez. Bazı uzmanlar, satış rakamı bakımından Intel grafik birimlerinin lider olduğunu düşünüyor zira işlemci pazarında Intel yüzde 80 civarında bir paya sahip ve yongaya entegre olarak satılan grafik birimleri de bu bakımdan çok fazla sayıda.


Intel bugüne kadar herhangi bir üçüncü taraf tasarıma yongalarında yer vermedi ve kendi grafik mimarisine yatırım yapmayı tercih etti. Bununla birlikte konuya yakın kaynaklar, AMD ve Intel'in görüşme halinde olduğunu belirtiyor. Henüz resmiyet kazanmış bir gelişme yok ancak görüşmeler olumlu geçerse, Intel işlemcilerinde artık entegre Radeon grafik birimlerini göreceğiz.

AMD, entegre Radeon grafik birimlerini hem kendi APU'larında kullanıyor hem de farklı entegre sistemlere tedarik ediyor. Intel'in yongalarında yer alabilmek, AMD için satışların katlanarak artması anlamına geliyor. Bu durumda, Nvidia'ya karşı da önemli bir koz elde etmiş olacak. Intel tarafında ise, artık giriş seviyesi grafik gücü arayan kullanıcılara iyi bir alternatif sunulmuş olacak. İki yonga devinin bir araya gelmesi ise sektörde taşları nasıl yerinden oynatacak, bunu zamanla göreceğiz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4633 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, amd ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim