Anlık Bildirim

Interpol, Metaverse’de ofis açtı

Dünyanın en büyük küresel polis örgütü Interpol, hükümetlerin kripto suçlarıyla mücadele etmesine yardımcı olmak için Singapur’da özel bir ekip kurdu. Ayrıca Interpol, metaverse’ye giriş yaptı.

Interpol, Metaverse’de ofis açtı Tam Boyutta Gör

Günümüzün en büyük sorunları arasında yer alan siber zorbalık ve dolandırıcılık, uluslararası polis teşkilatlarının da dikkatini çekmiş durumda. Bu defa Interpol metaverse’ye giriş yaptı. Kullanıcılar metaverse'de Interpol merkez binasını gezebilecek ve dijital dünyayla ilgili eğitimlere katılabilecek. 

Interpol, çözümü kendi metaverse projesinde buldu. Tanıtımda yapılan açıklamada şu detaylar ise dikkat çekti:

“Metaverse kullanıcılarının sayısı arttıkça, olası suçların listesi de potansiyel olarak çocuklara karşı suçları, veri hırsızlığını, kara para aklamayı, mali dolandırıcılığı, kalpazanlığı, fidye yazılımlarını, kimlik avını ve cinsel saldırı ve tacizi içerecek şekilde genişleyecektir”

Interpol Metaverse, tüm dünyadaki kullanıcıların Fransa’nın Lyon kentindeki Interpol Genel Sekreterliği genel merkezini gezmelerine, avatarları aracılığıyla diğer memurlarla etkileşime girmelerine, hatta adli soruşturma ve diğer konularda kapsamlı eğitim kursları almalarına imkan tanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim