Anlık Bildirim

iPhone 15 modelleri yeni batarya sağlığı ayarıyla geliyor

Apple'ın yeni telefonları, pil sağlığını korumak için kullanıcıya yeni bir seçenek sunuyor. Yeni batarya sağlığı ayarı, iPhone 15 ve 15 Pro modellerinde mevcut. 
iphone 15 pil şarj %80 sınır Tam Boyutta Gör
Tüm iPhone ve iPhone 15 Pro modelleri, etkinleştirildiğinde telefonun %80 şarj seviyesini aşmasını önleyen yeni pil sağlığı ayarı sunuyor.

%80 sınırı!

Yeni ayar, kullanıcının günlük şarj rutinini öğrenerek iPhone’un sürekli %100 şarjda kalmasını önleyen İyileştirilmiş Pil Şarjı özelliğinden farklı. Tüm iPhone 15 modellerinde Ayarlar - Pil - Pil Sağlığı ve Şarj Etme - Şarj Optimizasyonu altından ulaşılabilen yeni seçenek, iPhone’un %80’e kadar şarj olmasını sağlıyor; bu noktadan sonra telefon şarjı tamamen kesiyor.

Kullanıcıya iPhone’un pil sağlığını korumak için İyileştirilmiş Pil Şarjı veya %80 sınırı koyma veya kapatma seçeneği sunuluyor. Kullanıcılar, genelde pil sağlığını uzatmak için cihazlarını %40 - %80 arasında şarj etmeyi tercih ediyor. %80’den sonraki %20’lik dilimde genelde daha fazla enerji gerektiğinden ve daha fazla ısı üretildiğinden kullanıcılar genel olarak %100 şarj etmekten kaçınıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5588 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 15, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim