Anlık Bildirim

iPhone 16 Pro ve iPhone 15 Pro yan yana: İşte tasarım farkları

Apple’ın yaklaşan yeni iPhone ailesinden bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak güvenilir bir kaynak, maket iPhone 16 Pro ile iPhone 15 Pro’yu yan yana paylaşarak tasarım farklarına dikkat çekti.
iPhone 16 Pro ve iPhone 15 Pro yan yana: İşte tasarım farkları Tam Boyutta Gör
Önümüzdeki eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16 serisi iPhone 15 ailesinin yerini alacak. Apple’ın yeni seride tasarımsal olarak radikal değişikliklere gitmeyeceği zaten bir süredir söyleniyordu ve son sızıntı da bu iddiaları doğruluyor. Maket iPhone 16 Pro ile iPhone 15 Pro’yu yan yana getiren bir paylaşım, iki telefon arasındaki tasarım farklarını ortaya koyuyor.

iPhone 16 Pro ile tasarımda minimal değişiklikler olacak

iPhone 16 Pro ve iPhone 15 Pro yan yana: İşte tasarım farkları Tam Boyutta Gör
Apple hakkındaki önceki paylaşımlarıyla güven kazanan Majin Bu, iPhone 16 Pro'nun bu kez 15 Pro ile karşılaştırıldığı yeni bir paylaşım yaptı. Görsellere bakıldığında maket iPhone 16 Pro ile iPhone 15 Pro arasındaki en büyük tasarımsal farkın esasında ekran boyutu olduğu görülüyor.

iPhone 16 Pro ile birlikte ekran boyutunu 6,1 inçten 6,3 inç seviyesine yükseleceği belirtiliyor. Bu, çok büyük bir artış olmasa da artık 6,1 inç bile günümüzde küçük kalmaya başladı diyebiliriz. Dolayısıyla Apple, sektöre çok agresif davranmadan ayak uyduruyor. Daha önceki söylentilerde ekran boyutu büyürken BRS teknolojisi sayesinde çerçevelerin daha ince olacağı aktarılıyordu. Paylaşılan yeni görsellerde bu ayrıntı hakkında bilgi edilemiyor.

iPhone 16 Pro ve iPhone 15 Pro yan yana: İşte tasarım farkları Tam Boyutta Gör
Öte yandan kamera bölmesinde de yine küçük değişikliklerin olduğunu görüyoruz. iPhone 16 Pro'nun iPhone 15 Pro'ya kıyasla daha büyük bir sensöre sahip olacağı söyleniyor. Son gelen bilgiler ayrıca iki yeni kameranın geleceğini iddia etmişti: 5x optik zoom özellikli 12MP periskop telefoto lens (iPhone 15 Pro Max'te bulunan) ve 48MP ultra geniş kamera. Dolayısıyla kamera kurulumunun 12MP telefoto ve 48MP geniş açı ve 48MP ultra geniş açı şeklinde olması bekleniyor.
iPhone 16 Pro ve iPhone 15 Pro yan yana: İşte tasarım farkları Tam Boyutta Gör
Paylaşılan görseller aynı zamanda bir süredir bahsi geçen “Capture” tuşunu da gösteriyor. Bu düğmenin fiziksel basma ile dokunma hassasiyetini birleştirerek geleneksel kamera deklanşör düğmesi deneyimini taklit etmesi bekleniyor. Hatta zoom kontrolü gibi ek işlevler de sunabileceği iddia ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
243349 kez okundu.
36 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 16 pro, iphone 15 pro ve
2 etiket daha Apple Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim