Anlık Bildirim

iPhone 16, yeni Neural Engine sayesinde etkileyici yapay zeka performansı sunacak

iOS 18, üretken yapay zekanın iPhone'lara geleceği büyük bir güncelleme olacak. Buna paralel olarak Apple'ın iPhone 16 serisinde oldukça gelişmiş Neural Engine kullanacağı söyleniyor.
iphone 16 gelişmiş neural engine yapay zeka ios 18 Tam Boyutta Gör
Yeni bir rapora göre, Apple’ın bir sonraki işlemci ailesi olacak A18 ve M4, önemli ölçüde daha fazla çekirdeğe sahip yükseltilmiş Neural Engine'e sahip olacak. Yerleşik yapay zeka hesaplama çekirdeklerinin sayısının büyük ölçüde artırılmasıyla iPhone 16 serisi ve yeni Mac’ler, ultra hızlı AI performansı sunacak.

iOS 18 yapay zeka güncellemesi olacak

Yükseltilmiş Neural Engine, cihazların yapay zeka/makin öğrenimi görevlerini daha hızlı yapmasını sağlayacak. iOS 18 güncellemesinin Siri, Kestirmeler, Mesajlar, Apple Müzik ve diğer yerel uygulamalara yeni üretken yapay zeka özelliklere getireceği söyleniyor. Tim Cook da zaten yakın zamanda Apple’ın üretken yapay zeka üzerine çalıştığını, detayları bu yılın sonlarında paylaşacaklarını söylemişti. iOS 18 ile gelen yenilikler, her zamanki gibi Haziran ayında WWDC’de gösterilecek.

iPhone 16 modelleri A18 serisi çiplerle donatılacak. Daha önce bazı üretken yapay zeka özelliklerinin iPhone 16 modellerine özel olabileceği söylenmişti. Donanım yükseltmesi gerektiği çok açık. iPhone 12 neslinden bu yana Neural Engine, 16 çekirdekli bir tasarıma sahip. Çekirdek sayısı değişmese bile Neural Engine yıllar içinde önemli ölçüde hızlandı. Örneğin; iPhone 15 Pro’daki A17 Pro işlemcinin iPhone 14 Pro’dakine kıyasla iki kata kadar daha hızlı Neural Engine’e sahip olduğunu söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim