Anlık Bildirim

Siri birden fazla kullanıcının sesini tanıyabilecek

Apple'ın patentler listesine Siri sesli asistan sisteminin, farklı kullanıcı seslerini tanıyabilen ve her kullanıcıya özel yanıtlar veren patentin ayrıntıları eklendi. Detaylar haberimizde.
2014 yılında iOS 8 ve iPhone 6 ile hayatımıza giren Siri(Speech Interpretation and Recognition Interface), iPhone akıllı telefonlara diğer kullanıcıları arama ve hatta telefona dokunmadan bir işlem yürütme özelliğini kazandırdı. Daha sonra Siri, "Hey Siri" sonrası söylenen sözcükleri kendisinden istenilen komutlar olarak işledi.
ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi kaynaklarına göre Apple'a "ses giriş işlemesi için kullanıcı profili oluşturma" için yeni bir patent verildiği söylenmekte.
Patentteki ayrıntılara göre ses tanıma özelliği, kullanıcıyı konuşma karakterleriyle ya da "önceden kayıtlı bir kullanıcı profili" temelinde yaptıkları işlem türleriyle tanımlayabileceğini belirtmekte. Kullanıcının bu şekilde tanınması biyometrik bilgiler gibi yollarla gerçekleştirileceği için bu özellik her kullanıcıya özgü bir ses izi(voiceprint) denilebilir.

En büyük şikayet Apple HomePod cephesinde 

Kullanıcıların HomePod ile ilgili sahip olduğu şikayetlerden en yaygını sadece tek bir kullanıcı desteklemesi yönünde. Dolayısıyla, evdeki herhangi biri HomePod'dan metin mesajlarını okumasını isterse, Siri her zaman kurulum sırasında kullanılan Apple ID'ye ihtiyaç duymakta. Ancak Siri'ye yeni kazandırılacak çok sayıda kullanıcının sesini tanıma özelliğiyle birlikte, bu sorunun önüne geçilmesi amaçlanıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim