Anlık Bildirim

Akıllı telefonlara gelmesi beklenen zam iptal edildi!

İthal cep telefonlarının birim gümrük kıymetini 350 dolara çıkaran düzenleme yapılan değişiklik ile yürürlükten kaldırıldı. Ticaret Bakanlığı, getirdiği zam kararını iptal etme kararı aldı.
akıllı telefon zam iptal Tam Boyutta Gör
Ticaret Bakanlığı tarafından 2020 yılında yürürlüğe giren akıllı telefonlar için gözetim uygulamasında geçtiğimiz ay değişime gidilmişti. Ancak alınan yeni karar ile bu düzenleme iptal edildi. Bu nedenle ithal akıllı telefonlarda yasa kapsamında bir zam durumu söz konusu olmaktan çıktı.

Akıllı telefonlara zam yok

İthal akıllı telefonlara yapılan zam iptal edildi! Tam Boyutta Gör
Ticaret Bakanlığı tarafından 29 Mart tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ karar ile ithal akıllı telefonlara uygulanacak olan yeni gözetim uygulaması iptal edildi. Dolayısıyla akıllı telefon ithalatında gözetim uygulaması 200 dolar olarak yürürlükte kalmaya devam edecek.

28 Şubat’ta yayınlanan “İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” kararı ile ithal akıllı telefonlardan adet başına birim gümrük kıymeti, 200 dolardan 350 dolara yükseltilmişti. İptal edilen bu düzenleme, uygun fiyatlı akıllı telefon fiyatlarını en az 2.500 TL artıracaktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9045 kez okundu.
80 kişi, toplam 93 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ticaret bakanlığı, resmi gazete ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim