Anlık Bildirim

İzmir'den Avustralya'ya: LM Wind'den rüzgar türbini kanadı ihracatı

GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde faaliyet gösteren LM Wind Power'ın geçtiğimiz yıl Temmuz ayında İzmir'de açtığı rüzgar türbini kanadı fabrikası, ilk ihracatını Avustralya'ya yaptı.
Danimarkalı firma LM Wind Power'ın geçtiğimiz yıl İzmir'in Bergama ilçesinde açtığı rüzgar türbini kanadı fabrikası, ilk ihracatını Avustralya'ya yaptı. GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde faaliyet gösteren fabrika, Temmuz ayında üretime başlamasının ardından 2017 yılında sadece altı ay gibi kısa bir süre içerisinde tam 99 türbin kanadı ihracatına imza attı.

İzmir'de üretilip Avustralya'ya ihraç edilen rüzgar türbini kanatları, GE ve Infigen Energy tarafından geliştirilen 113,2 MW gücündeki Bodangora Rüzgar Enerjisi Santrali'nin rüzgar türbinlerinde kullanılacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan ifadelere göre ihraç edilen 99 rüzgar türbini kanadının her biri 63.7 metre uzunluğa sahip.


Konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunan GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Dr. Manar Al Moneef, “Bu kanatların üretilmesi ve ihraç edilmesi, Türkiye’deki yenilenebilir enerji sektörünün büyümesi için önemli bir kilometre taşıdır. Böylesine kısa bir sürede bu tür bir başarıya imza atabilmek, iş ortaklarımızın ve yerel çalışan kadromuzun gösterdiği bağlılığın bir kanıtıdır. Bu başarı aynı zamanda Türkiye’de yenilebilir enerjiye giderek daha çok önem verildiğine ilişkin güçlü bir anlayış olduğunu ortaya koyuyor” sözlerini kullanıyor.
İzmir'den Avustralya'ya: LM Wind'den rüzgar türbini kanadı ihracatı
 

370 kişiyi istihdam ediyor


Dünyanın en büyük rüzgar türbini rotor bıçağı üreticisi LM Wind Power'ın 11 Temmuz 2017'de faaliyete geçen Türkiye fabrikasında şu anda toplam 370 kişi çalışıyor. 450 kişilik istihdam hedefi olan fabrika, hızla büyümeye devam ederken hem Türkiye'nin hem de Türkiye dışındaki ülkelerin rüzgar türbinleri alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Türkiye'nin dış ihracat hedeflerinde de önemli bir yere sahip olan dev fabrika, yılda 500 MW kapasiteyle üretim ve dağıtım gerçekleştiriyor. Ayrıca tesisin kapasitesi 1500 MW'ye kadar artırılabiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim