Anlık Bildirim

ABD, dünya çapında 500 milyon doz daha aşı bağışlayacağını duyurdu

Joe Biden tarafından bugün yapılan açıklamaya göre ABD, dünyanın geri kalanına 500 milyon doz daha Pfizer/BioNTech aşısı bağışlayacak. Bununla birlikte toplam bağış sayısı ise 1.1 milyara yükselecek.

Joe Biden’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında yaptığı açıklamalara göre ABD, dünyadaki gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelere 500 milyon doz daha aşı bağışlayacak. Bağışlanacak olan aşıların da Pfizer/BioNTech aşıları olduğu belirtildi.

Joe Biden Tam Boyutta Gör

ABD’li bir yetkili tarafından yapılan bir açıklamada da aşıların “ücretsiz ve karşılıksız” bağışlandığının altı çizildi.

Biden, salı günü yaptığı bir açıklamada da ABD’nin küresel Covid-19 ile mücadele için 15 milyar dolardan fazla para harcadığını ve diğer ülkelere 160 milyon dozdan fazla aşı bağışladığını vurguladı.

Uzmanlara göre dünya nüfusunun %70’inin aşılanması gerekiyor. Bunun için gerekli olan doz sayısının ise 11 milyar doz olduğu belirtiliyor.

Covid-19 aşısı Tam Boyutta Gör

Küresel aşı tedarikindeki sorunlar devam ediyor

Ancak bu tarz bir sayıya şu an ulaşmanın zor olduğu düşünülüyor. Aşıların rekor sürede geliştirilmesine rağmen aşılanmamış insan sayısı hâlen oldukça fazla. Batı Avrupa’nın şu ana kadar %60’tan fazlasının aşılanmasına rağmen Afrika’da bu oranlar yalnızca %3.

Dünya Sağlık Örgütü de son zamanlarda yaptığı açıklamalarda ABD’yi ve diğer ülkeleri takviye aşı yapmayı planladıkları için eleştirmiş ve dünyanın geri kalanının aşılanması gerektiğini vurgulamıştı.

Kaynakça https://www.bbc.com/news/world-us-canada-58654350 https://www.channelnewsasia.com/world/us-donate-500-million-more-covid-19-vaccines-world-2194526 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5512 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim