Anlık Bildirim

Kullanıcılar Apple Vision Pro’nun çok ağır olduğunu bildiriyor

Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro, aylar önce duyurulmuş olsa da piyasaya henüz çıkmadı. Başlığı deneyenler ise Vision Pro’nun çok ağır olduğunu bildiriyor.
Kullanıcılar Apple Vision Pro’nun çok ağır olduğunu bildiriyor Tam Boyutta Gör
Apple ilk karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro'yu haziran ayında duyurdu. Ancak şirket hala cihazın farklı yönlerini geliştirmek için çalıştığından cihaz henüz piyasaya çıkış yapmadı. Zaten Apple da tanıtım sırasında Vision Pro’nun 2024’ün başlarında çıkacağını açıklamıştı. Bununla birlikte başlığı deneyen bazı kullanıcıların kısa süreler için bile olsa Pro’nun çok ağır olduğunu söylüyor.

Vision Pro, ağırlık konusunda üzebilir

Mark Gurman, "Power On" bülteninde, mevcut modelin yaklaşık yarım kilo (453 gr) ağırlığında olduğunu ve bunun bazı kullanıcılar için çok ağır olduğunu söylüyor. Bu durum, kısa süreli kullanımlarda bile bazı kullanıcıların boyun ağrısı yaşamasına sebep oluyor. Bunula birlikte bu ağırlığın Apple’a özel olmadığını belirtelim. Örneğin Meta Quest 3, 515 gram ağırlığa sahip. Ancak ağırlığın dağıtılış şekli konforda çok önemli.

Kullanıcılar Apple Vision Pro’nun çok ağır olduğunu bildiriyor Tam Boyutta Gör
Öte yandan Apple’ın halihazırda Vision Pro testlerinin son aşamalarına geldiği ve bu noktadan sonra ağırlık konusunda bir şey yapamayacağı bildiriliyor. Ancak şirketin, ağırlığı daha eşit bir şekilde dağıtmaya yardımcı olacak bir baş üstü kayışı düşündüğü ve gelecekteki modeller için konuyu daha ciddiye aldığı söyleniyor. Mevcut haliyle başlık, yüzünüzüz ön tarafına doğru baskı uygulayacak gibi görünüyor. Ek olarak belirtmek gerekiyor ki, Meta Quest 3’te bulunan baş üstü kayış, ağırlığın dağıtılmasına katkıda bulunuyor.

Bunun yanı sıra, Apple'ın Vision Pro'nun sonraki sürümlerini gözlük takan kişiler için daha erişilebilir hale getirmek için çalıştığı da bildiriliyor. Bilmeyenler için, mevcut model gözlükle kullanılamıyor ve kullanıcıların kullanmadan önce manyetik reçeteli lensler takması gerekiyor. Apple'ın gelecekteki cihazları önceden kurulmuş reçeteli lenslerle satmayı düşündüğü bildiriliyor. Ancak bu yaklaşım, kullanıcının görme reçetesinin değişmesi ya da Vision Pro'yu başkalarıyla paylaşmak istemesi gibi zorlukları da beraberinde getirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim