Anlık Bildirim

Türkiye'deki ailelerin haberleşme giderleri artmaya devam ediyor

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) tarafından yayınlanan yeni rapor, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin yıllık haberleşme giderinin ortalama 2695 TL'ye yükseldiğini gösterdi.
 
Türkiye'deki ailelerin haberleşme giderleri artmaya devam ediyor
Türkiye'de bireylerin ve ailelerin haberleşme giderleri her geçen gün biraz daha artmaya devam ediyor. Telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren işletmecileri bir araya getiren Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), ülkemizde 4 kişilik bir ailenin haberleşme giderinin geçtiğimiz yıla oranla yüzde 4 arttığını açıkladı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayınlanan 2015 yılı 3. çeyrek verilerini değerlendiren TELKODER, sabit ev telefonu ile internet kullanan ve her biri kendi cep telefonuna sahip olan 4 kişilik bir ailenin aylık giderinin 224,6 TL'ye yükseldiğini duyurdu. Bu da Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin yıllık haberleşme giderinin 2695 TL olduğunu gösteriyor.
 BTK tarafından yayınlanan rapora göre, ülkemizde sabit telefona her ay ortalama 23,5 TL, sabit internet bağlantısına ise her ay ortalama 41,7 TL ödeniyor. 3 GSM operatörünün kullanıcılarının aylık ortalama ödemeleri ise 24,83 TL'ye ulaşmış durumda. Bunlara bir de mobil telefonlar için yüzde 25, sabit telefonlar için yüzde 15 ve internet için yüzde 5 Özel İletişim Vergisi ve hepsi için yüzde 18 KDV eklenince, 4 kişilik bir ailenin aylık haberleşme gideri 224,6 TL'yi buluyor. Yani, bu 224,6 TL'nin neredeyse 60 TL'si vergilere ödeniyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, günümüzde haberleşme hizmetlerinin günlük hayatımızın vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri haline geldiğini belirtti. Haberleşme ve internetin artık lüks olmaktan çıkarak elektrik ve su gibi, günlük hayatımızın temel ihtiyaçları arasına girdiğini belirten Arıak, bu durumun farkına varılarak haberleşme ve internet giderlerine yüklenen yüksek vergi yükünün azaltılması gerektiğini ifade etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6787 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
TELKODER, haberleşme giderleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim